Saldım çayıra Usta kayıra...

03 Mart 2018 Cumartesi

Yıllar önce Mehmet Ali Yılmaz, “dedikoducu kent” demişti Trabzon’a. Çok ağır eleştirmiştim.
Ancak öyle şeyler yaşıyoruz ki, “acaba haksızlık mı ettim” diyorum... Trabzonspor’da yaratılan algı başka, gerçekler başka.
“Remy’ye 7.5 milyon Avro teklif edildi” diye bir sahte evrak düzenleniyor. Konu dalgalanıyor. Futbolcuların motivasyonunu bozmaya kadar varıyor...
“TS 250 milyon dolara Katarlılara satılıyor” diye bir haber uçuruluyor. SPK’ye açıklama yapmak zorunda kalınıyor...
“MAY tesisleri satılıyor...”
“Kartal tesisleri satılıyor...”
“Usta siyasetin adamı...”
Sürekli suni gündem. Enerjisini iç çatışmada harcayan bir camia. Yalan haberin alıcısı da var satıcısı da...
Kimi sözde bir dernek adı altında yönetime, hocaya ve futbolculara en ağır hakareti ediyor. Kimi gazetecilik adı altında yapıyor bunu. Kimi sosyal medyada yargısız infazı gerçekleştiriyor.
Ve inanır mısınız, herkesin gerekçesi TS menfaatları!
Nasıl olsa bir enayi çıkmış cebinden veriyor, kaynak yaratıyor. 1 TL geliri olmayan, bütün gelirleri banka faizine giden kulübü döndürüyor.
Kadir kıymet bilmek, kombine satın almak, manevi destek vermek hak getire... Saldım çayıra Usta kayıra...
Neymiş, 50. yılda şampiyonluk vaatedilmiş. Özellikle ilk dönem transferde hata yapılmış...
Doğrudur...
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun teknik, mali ve idari enkazından sonra hesabı tutturmak kolay değil. Kaldı ki hiç kimse kusursuz değildir. Kulüp varlık derdinde, birileri hesaplaşma peşinde. En çok konuşanlar, sorunu yaratanlar.
Başarı açlığı yönetimi, hocayı ve futbolcuları yiyerek(!) gideriliyor. Başarı için gerekli olan devamlılık hep sekteye uğruyor. Trabzonspor için rakip ne F.Bahçe, ne G.Saray, ne Beşiktaş, ne de diğer kulüplerdir.
Trabzonspor’un en büyük rakibi kendisidir. Büyük çoğunluk tehlikenin farkında değil... Trabzonspor’un aktif haldeyken geliri 100 milyon civarı. Şu an tüm faaliyetlerini durdursan, gider yıllık 150 milyon TL. Kulüp hayatı tehlikede, camia kış uykusunda... Usta ve ekibi istifa etti. Peki, ne olacak? Kim gelecek? Bırakın 1 milyar TL borcun ödenmesini, kulüp nasıl dönecek? Kimse bu hesabı yapmıyor. Yönetim istifa etsin sonrasına bakarız. Kendini ve toplumu kandırma en üst seviyede... Bugün tartışılması gereken konu başkanın vaatleri ve yaşananlar değil, kulübün içinde bulunduğu durum ve çözüm yollarıdır... Trabzonsporluluk bunu gerektirir.
Camianın önünde bütünleşme dışında başka bir seçenek yok. Usta, camiaya kulak verecek. Camia da Usta’ya tam destek verecek. Elbirliği ile bu zor günler atlatılacak...
Usta gibi cebinden para verecek ve yarattığı kaynağı tamamen kulübe kullanacak başka isim ufukta gözükmüyor...
“TS bu borcun altından kalkar” diye gaz verenler, yarın haciz memurları kapıya dayandığında, TFF transfer yasağı koyduğunda, alacaklı yabancı futbolcular UEFA’da sıraya girdiğinde ortalıkta gözükmeyecek... Yerel basının değerli mensupları. Eğer TS yok olursa, siz de yok olursunuz... Camianın ileri gelenleri, yarın bir şey yapmak için çok geç olabilir... Sevgili taraftarlar, canınız kadar çok sevdiğiniz TS büyük bir krizin eşiğinde ve desteğinize ihtiyacı var. Sadece Usta ve birkaç yöneticinin çırpınışıyla bu krizi atlatmak mümkün değil...
Son söz: Gelişmiş ülkeler savaşı başka ülkelerin topraklarında, geri kalmış ülkeler ise kendi topraklarında yapar (İbrahim Can)... 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları