Adnan Dinçer

Kupanın Laneti

19 Ağustos 2011 Cuma
\n

Beşiktaş, Avrupaya gidecek yolda dün akşam Fiyapı İnönüde zayıf rakibi Alaniayla oynarken futbolcuların aklı karışmış görüntüsü kendilerini ateşlemek isteyen taraftarlarıyla buluşturdu. Ancak oyun beklenen kalite ve düzeyde olmadı. Bazı futbolcuların oynamaması kimileri için mazeret sayılabilir. Quaresmanın dışında bu düşünceye katılmadığımızı söylerken Almeidanın isteksiz oyunu dikkatimizi çekti.

\n

20. dakikaya dek sahada öne çıkan tek isim Simaoydu. Ne yazık ki o da sakatlanınca Siyah-Beyazlılar orta alanda ve özellikle atağa çıkarken çok etkisiz kaldı. Sivokun attığı golden sonra herkes gibi daha gollü bir maç beklerken 2. lig takımı karşısında Avrupa yolu aramanın dayanılmaz acısını hissettik. Çünkü bir akşam önce oynanan Barcelona-Real Madrid Süper Kupa maçını gördükten sonra gerçek futbolun ne olduğu düşüncesi herkesi daha çok beklentiye soktu. Takım oyunundaki yetersizlik ve özellikle defanstaki Egemenin telaşlı ve acemi futbolu bizi şaşırttı. Gutinin 2. yarıda forvete yakın oynatılması doğru karar olsa da Kara Kartal, fizik mücadeleyle disiplinli oynamaya çalışan ancak yıldız futbolcusu olmayan Alania önünde istenilen golleri ikinci 45 dakikada buldu. İlkyarıdaki oyun son derece etkisizdi.

\n

Bu aslında beklenen bir görüntüdür. Bu kadar tartışılan bir ligin ve kazanılan kupanın iade edilme gerçeğine dönüşmesi sonucu Beşiktaşın ve futbolcuların kararsızlığı, Futbol Federasyonunun kararsızlığı kadar paraleldi.

\n

Sonuçta Beşiktaş bu turu geçecektir ama bir an önce yeni teknik adamları Carvalhoyla daha organize bir dinamizm kazanmak zorundadır. Özellikle sakat futbolcuların çokluğu, orta alanda Fernandesin beklenen performansından uzaklığı ve Gutinin oyuna ağırlığını koyamaması, Beşiktaşın lig için hazır olmadığının bir görüntüsüydü.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024
Olmadı! 22 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları