Adnan Dinçer

Prosedür Maçı

10 Mayıs 2011 Salı
\n\n\n

Türk Telekom Arenada dün gece son yılların en başarısız sezonunu geçiren G.Sarayla Bank Asya 1. Lig hazırlığı yapan Kasımpaşanın maçını izledik. Taktik ve takım oyunundan çok uzak bir görüntüdeki iki takım prosedür gereği 90 dakikayı oynamak için sahada yer aldı. Boş tribünler önünde iki ekibin de mazisini düşünerek izlediğimiz mücadelede Türk futbolu adına buruk bir 90 dakika yaşadık. İlkyarıda sadece 2 yabancısına yer veren Bülent Ünder, daha sonra Milan Barosu da oyuna alarak beraberlikten kurtuldu.

\n

G.Sarayın kadrosuna baktığımızda küçümsenmeyecek bir gerçekle burun buruna gelmemek mümkün değil. Neredeyse ulusal takımın yarısının görev aldığı bu kadronun bu sezon 3 teknik adam ve birçok futbolcunun gelip-gittiği uyumsuz ve istikrarsız bir hale getirildiğini düşününce üzüldük. Puan cetvelindeki tarihi yenilgilerin unutulmayacağı bu sezonda ligden düşen Kasımpaşa önünde en azından daha kaliteli ve daha farklı bir galibiyet bekleyen taraftarlar yine çok kolay gol yiyen ve zorlanan bir G.Saray izledi.

\n

Oyunun sonunda herkes şunu düşündü. Bu Cim-Bom mazisinde UEFA ve Süper Kupayı kaldırırken belli ki keseden yiyerek büyük hatalar sonucu bu hale getirilmiştir. Bu sezon iki takımın da sürekli değişen 11leri nedeniyle kendi teknik kadrolarının dahi başının döndüğü bir koordinasyon yetersizliği puan cetvelindeki yerlerini tayin etti. Yine de gider ayak geçen yılki başarısını göstermese de mücadelesini centilmence sürdüren Kasımpaşayı uğurlarken, 3 gol atmasına karşın futbol olarak forma gücünün çok uzağında bir sezon yaşayan G.Sarayı gelecek ve daha sonraki yıllar iyi bir planlamayla yeniden aramızda görmek istiyoruz.

\n

F.Bahçe şampiyonluğu yakalamak için son 120 dakikayı kovalarken, ezeli rakibi G.Saray ise bu tablosuyla taraftarlarını perişan ederken Türk futbolu adına da çok ders alınacak bir örnek verdi. Türk Telekom Arena gibi mükemmel bir statta görmek istediğimiz G.Saray, belki de Ali Sami Yenin adına yaptığı yanlışın bedelini ödüyor olabilir mi?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tuhaflık var! 28 Nisan 2024
Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları