Kriz Kararlılıkla Aşılır!

27 Temmuz 2011 Çarşamba
\n

Futbolumuzda kaos sürüyor. Bu konuda yorumda bulunmaktan gına geldi. Kim ne derse desin hedef, toplumda gündem değiştirmektir. Nihayet bu konuyla ilgili bilgilerin bir kopyası Türkiye Futbol Federasyonuna geldi. TFF, en başta yapacağı kararı aldı, ligleri erteledi. Ama şaşkınları oynayan TFF bu dosyaları kozmik odaya almış. Neymiş: Etik Kurulu inceleyip rapor verince konu ele alınacakmış.. mış.. mış...

\n

Görüldüğü kadarıyla ne yapacağını bilmeyen futbolumuzun yeni başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu tutumuyla futbolu zifiri karanlığa doğru götürmektedir. Bir kurul ki zorla suçlu sayısını arttırma gayreti içinde olan emniyetin verdiği özellikle iddia olan bilgilere göre nasıl sağlıklı karar verecektir? Henüz gözaltına alınanlara bile suçlu diyemeyiz. Aslında bu konunun zoraki ele alındığı 19 maçta şike yapıldığına dair bilgilerin sızdırılmasıyla böylelikle kamuoyunun hazırlandığı anlaşılmaktadır. Hele hele cemaatzede bir futbolcumuzun karakolda doğru söyleyip telkinlere uyarak bülbül gibi şakıması dikkate alınmayacak mıdır?

\n

Futbolumuzdaki bu üzücü olayla ilgili görüştüğüm, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalaya, Şanslıymışsın, iyi ki adaylıktan çekildindeyince, Gençlik ve Sporun eski genel müdürü Atalay üzüntülü bir şekilde itiraz etti ve şu karşılığı verdi: Yoo.. aksine, ben başkan olsaydım, krizi o anda çözerdim, bugün de herkes yoluna devam ederdi. Kriz kararlılıkla çözülür. Atalay Yanlış yorumlanır dedi ve bu konuşmanın bile yazılmasını istemedi. Şimdi sormak ve düşünmek gerekmiyor mu? TFF; daha doğrusu söylentilere göre, Beni buraya kim itti diye yakınmaya çok erken başlayan Başkan Aydınlar, 5 kişiden oluşan Etik Kurulunun kararına uyacaklarını söyledi. Tamam, Etik Kurulu iddialara baktı ve tetiği çekti. Unutulmasın ki bu kurşun TFFnin olacaktır. Hani ne derler? Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü! Rahmetli sevgili kardeşim Abdülkadir Yücelman mezarında şike konusunda mutlaka ayaklanmıştır. Abdül bu sütunlarda günlerce yazdı. Bir büyükelçiliğe teşvik primi olarak parayı kim gönderdi? Sonra ne oldu? Şike bahanesiyle Türk futbolunun köküne kibrit suyu değil, zehir dökülüyor. Yazık değil mi?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları