Ne Bekleniyordu?

28 Mart 2013 Perşembe

\n

Brezilya rüyası çabuk bitti, hatta rüya bile olamadan söndü gitti. 2014 Dünya Kupası Avrupa elemeleri D grubunda ilk karşılaşmalarda arka arkaya alınan yenilgilerle bu işin sonunun kötü olacağı belli olmuştu. Aslında ulusal takıma alınanların çoğunluğu yetenekli oyuncular idi. Aranan bu oyunculara yön verecek bir kişiydi. Bu arada Futbol Federasyonunda ve kulüplerimize yansıyan kaos sonunda yönetimi de el değiştirmişti. İşte bu ortamda belli kişilerin desteği ile Abdullah Avcı ulusal takımımızın patronu oldu. Avcı ne yazık ki avlamak şöyle dursun düz ovada avlandı.

\n

Elbette Avcının iyi niyetinden hiçbirimizim şüphesi olmayacaktır. Ama Avcının göreve başladıktan sonra karnesine baktığımız zaman alınan sonuçlar iç açıcı değildir. Abdullah Avcı, futbolda ulusal takımımızın gücüne uygun olmayıp bir değil birden fazla numara küçük gelmektedir. Herkes açıkça görüyor Avcı kendi oyuncularının niteliklerini tam anlamıyla bilmiyor ve rakibin oyun düzenine karşı önlem alamıyor. Bu nedenle, bu maceranın kötü biteceği Macaristan karşılaşması öncesi Andorra karşısında ortaya konulan oyun düzeni ile belli olmuştu.

\n

Bir hususu ortaya koyalım. Bugün futbol sahalarında Avcıdan birkaç gömlek üstün teknik adamlarımız da olduğunu göz ardı etmeyelim.

\n

Lütfen herkesi kandırmayalım. Böyle başa, böyle tıraş derler. Ne bekleniyordu? Bundan sonra yapılacak iş belli; genç oyuncuları örneğin U 20 oyuncularımızı takviye ederek daha ilerideki karşılaşmalara hazırlamak olmalıdır.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları