Ali İsmet Ural

Bay Gol!

29 Eylül 2014 Pazartesi

Rakip geçtiğimiz sezon 4 büyüklerden en fazla puan almış takım. Hamza Hamzaoğlu gitmiş yerine onun kadar idealist Mustafa Reşit Akçay gelmiş. 2 kaptanı ve saha liderleri, eski Fenerbahçeli Oğuz ile Bilal. Golcüleri tek başına boğuşmaya, ekmeğini taştan çıkarmaya alışık Gekas. Ve 4.haftaya lider girmişler. Ya hiç mi çalışılmaz bu takıma, hiç mi tedbir alınmaz Gekas ve Bilal için... Adam sadece ilk yarıda attı ve 2 net de kaçırdı. Sonra da 2. golü ile hesap kesti. Bekir ve Alves bu kadar mı basite alır onu? İkisini de dalga geçer gibi avladı.
Zokora, Diego’ya yapışmış yaptığı tek iş onu bozmak. Bruno, Caner ile Sow’un bağlantısını bozmak ve Caner’in arkasına sarkmak için sahada. Bilal savunmadan aldığı her topta kafayı kaldırıp Gekas’ı arıyor. Ya Fenerli topçular ne yapıyor? Ben yazayım size. Bu bozuk zeminde bol pas yaparak kaleye gitmeye çalışırken Caner - Kuyt ve Gökhan’la ceza sahasına Webo ile Sow’a çalışıyorlar. İyi de bu mu hepsi? “Tam Emenike’nin maçı” derken adam geçen haftadan cezalı kulübede. Yahu tam tersi geçen hafta “Morali bozulmasın diye kenara aldım” dediğin adamı işle hafta boyunca kullan bu maçta. “Webo’nun ne işi var 11’de” derken 2-0’da Emenike’yi de almak zorunda kalırsın.
Bakın, çok net; İsmail Kartal hoca bu takıma hiç katkı yapamadı. Bu işler tahtaya bir şeyler yazıp çizip sözlü anlatımlar ile bir yere kadar olur. Önemli olan antrenmanlarda rakibe yönelik pratiklerdir. Takımda herkes yavaş yavaş düşmeye başladı. Ersun Yanal Hoca’dan kalan depo bitmek üzere. Süper benzin ile çalışan araca dizel koyulmuş gibi Fenerbahçe. Yavaş yavaş motor yanacak kimse farkında değil. Kuyt ve Alper müthiş verimsiz oynadı. Bakın dün de Alves çıkınca doğrudan soyunma odasına gitti. Hadi ver bakalım şimdi cezayı!
Bu seviyeye gelmiş, deneyimleri ve kaliteleri yüksek takımlar kulübedekinin ağırlığını hissetmek ister. Onun talimatlarını önemsemek ve uygulamak ister. Ama tersi olursa, iş başa düşerse önce bireysel sonra olmuyorsa ikili üçlü denemeler başlar. Sonucunda da 17 milyon Avro’luk Akhisar; bakmaz senin 85 milyon Avro’luk Fenerbahçe olduğuna..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları