Ali İsmet Ural

Caner Erkin

02 Mart 2014 Pazar

Kadınlar matinesi ama çocuklara serbest. Küçükken annem bizi sinemaya götürürdü. Aynı ortamın gürültülü hali oluyor bu maçlar. Maçı maç gözüyle izleyenler protokol ve basın tribünü. Gerisi Sarı - Lacivert renkler aşkına gelmişler stada. Sadece gol bekliyorlar. Kaçanlar onları ilgilendirmedi ama 2 penaltı golünde çığlıklar vardı Kadıköy’de.
Tabii bu durumun sahaya yansımaları da maalesef keyifsiz oluyor. 45 dakikaya 5-6 net gol pozisyonu sığdıran Fenerbahçe’de ‘gerçek taraftar’ olsaydı, 250 başarılı pas (G.Birliği 94) yapan, topa yüzde 65’e 35 sahip olan bu takımın her pozisyonu tribünleri ayağa kaldırır ve takıma müthiş destek gelirdi. Kısaca 12. adam sayesinde gol ya da goller ilkyarıda gelirdi. Notlara geçmeden şunu belirteyim. Caner maçın adamıydı dün gece. Her topu G.Birliği kalesinde tehlike oldu. Akıl dolu pasları yanında serbest vuruşları da etkiliydi.
Fenerbahçe çok toparlamış. Önceki haftalara oranla daha kontrollü, topu daha doğru kullanan bir takım vardı sahada. Orta sahayı kalabalık tutan ve ileri uçta 3 silahşörleri kullanan F.Bahçe rakibine çok iyi baskı yaptı. Emre, Alper, Mehmet orta kulvarı, Caner ve Gökhan kanatları, rakip alanda çoğalınca Kuyt, Sow ve Emenike sürekli rakip 18’de oynadılar. Penaltıya kadar direkten dönen Kuyt vuruşu hariç neler kaçtı neler. ‘Diren Gençlerbirliği’ modeli futbol Ankara temsilcisine çok kayıplar verdirdi. İlk kornerini 83. dakikada kullanan bir Gençlerbirliği’nden söz ediyorum. Direndiler ama penaltıyla birlikte kale düştü. Caner-Alper sol kulvarı çok iyi kullandı. Emre hem savunmayı iyi yaptı hem de hücum organizasyonlarını başlatırken oyunu 2 yönlü de iyi oynadı. Attığı her 2 penaltı golünde de usta işi vuruşlar vardı. Sow 9 Şubat’tan beri ilk kez oynamasına rağmen girdiği gol pozisyonları kalitesini gösterdi. Ben sadece Kuyt’ı çok çalışmasına rağmen verimli bulmadım.
Sonuçta evde yine galibiyet geldi. Hem de iyi futbolla ve uzun aradan sonra kalesinde gol görmeden. Ancak, deplasman sorunu nasıl çözülecek ve bu krizden nasıl çıkacaklar sorusuna yanıt bulmak zor. Haftaya da Trabzon deplasmanı var.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları