Ali İsmet Ural

Caner ve Alper

04 Ocak 2015 Pazar

Kadıköy’de Süper Lig’in belki de en zor maçı. Avrupa liglerinde Bayern Münih’den sonra en az gol yiyen takım. Sistemini oturtmuş, “Atamıyorsam yemem” mantığı ile oynayan Başakşehir. Epureanu gibi ligin en fazla gol atmış defans oyuncusu. Mossoro -Doka -Visca gibi çalışkan ve akıllı bir orta saha. Bitmedi, Fenerbahçe’de yıllarca “Nöbetçi golcü” olmuş “Genç” Semih Başakşehir’in has golcüsü ve Volkan Demirel’in arkasında 3 sezon yedek bekleyip “Yeter artık” diyerek Anadolu turnesine çıkan, Abdullah Avcı Hoca ile Milli Takım kalesine yükselen “küçük” Volkan (Babacan). Ama...
Bu başarılı takımın karşısında, Kadıköy’de tam 31 lig maçı yenilmemiş “şampiyon” vardı dün gece. Geçen hafta Mersin karşısında oynadığı futbol ile eski başarılı günlerini yakalayan Fenerbahçe dün konsantrasyonunu en üst seviyede tuttu. 15 maçta 6 gol yiyen takıma 2 gol attı ama Sow becerikli olabilse 3 - 4 daha atardı.
İlk 10 dakikadan sonra oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe’ye geçti. Caner ve Gökhan ile kanatları çok iyi kullanıp, Alper ile de orta kulvardan kaleye doğrudan giderek maçı kazanmayı başardılar. Sow ileri uçta yalnız gibi görünse de Kuyt, Alper ve Emre organize atakta hep ona yakındılar. Gökhan ve Kuyt sağ kulvarı iyi kullandı. Mehmet Topal her zaman olduğu gibi oyunu 2 yönlü başarıyla oynayarak gecenin gizli kahramanı oldu. Ama bu arada, Caner ve Alper’i takımdan ayrı tutmalıyız. Savunma dahil herkes görevini yaptı ama Caner sol tarafı abluka altına aldığı oyunu, ortaları ve ilk goldeki payı yanında Başakşehir’in 28. dakikada Semih ile yakaladığı net gol pozisyonuna engel oldu. Alper, oynaması için aylardır ısrarcı olmamıza rağmen geç şans bulan ve zevkli futboluna attığı mükemmel gol ile kalite ekleyen isimdi. Volkan belki de sezonun şu ana kadar en rahat maçını oynadı. Dün gece Alves yoktu. Egemen -Bekir ikilisi hiç sırıtmadı. Özellikle Egemen bir ara baskı yediği bölümde soğukkanlı oyunu ile başarılı oldu.
Meireles sakatlığı nedeniyle 2. yarıya başlayamadı. Yahu İsmail Hoca, kontenjan da müsaitken niye Diego oynamaz ki? Kontenjan senatörü emektar Selçuk mu, Diego mu? Mehmet Topuz mu Diego mu? Böylesine kariyer dolu bir adamı son 15 - 20 dakikanın topçusu yaptın ya helal olsun sana hocam. Diego Fenerbahçe’ye taraftar ile “selfie” (özçekim) çektirmek için geldi herhalde!
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları