Ali İsmet Ural

Disiplin Kazandı

07 Aralık 2012 Cuma

Her maçın bir özelliği ve önemi vardır. Sokaktaki veya halı sahadaki maçın bile. Bu maçın özelliği için, Avrupa Ligi karşılaşması olmasının yanında, yağmura ve soğuk havaya rağmen şans bulamayan oyuncuları izlemeye gelenler sayılabilir ama önemi tek gibi göründü bana. Her 2 takımın da durumları belli. Her 2 hoca da az şans bulan oyuncuları denedi. Ama Aykut Hoca için daha da önemlisi, 2 isim Recep Niyaz ve Krasicin son durumlarını görmekti. Hadi biraz da Şans bulamadığı için onun adına üzülüyorumdediği Özgür olsun. Gerisi gazoz. Mesela satışiçin görücüye çıkardığı Bienvenunün nesini görecektiki. Ya da iyi bir yedek olan Orhan Şama şans vermekten başka ne yapabilirdi.

\n

İşte bu ayrışımlar çerçevesinde atmosferi düşük maçta skordan çok oyuna bakmak tanımlaması yanlış olur. Çünkü zaten saydığımız tüm bu isimler bir şeyler yapacaksa beraberinde iyi futbol ve skor da gelir zaten. Bakınız Borussia!

\n

Böyle bir maçta bile oyundan alınırken aşırı tepki ile sadece Aykut Hoca değil kulübe ve tribünleri de geren Stochun nesini görmüş olduk. Klasik Ben buyumtavrını. Geçiniz.

\n

Mehmet Topalın nesini görmüş olduk? Hatalara top kayıplarına devam... Geçiniz. O zaman Krasic ve Recep Niyaza bakalım. Formsuzdu, sakatlığı zor geçti falan ama Krasic etrafı iyi süslenirse bu takımın değişmezi kesin olur. Devre arasına 3 hafta, Avrupa sınavına 2.5 ay var bu da onun lehine. Toparlayacak ve takıma katkı yapacak önemli bir isim. Recep Niyaz genç bir yetenek belli. Tek top oynuyor, verkaçlarda pas kalitesi yüksek, oyun anlayışına bakarsanız hücum yönü iyi ama savunmaya destek için sahada kalması lazım. Genç olması en büyük avantajı. Aykut hoca önümüzdeki sezon önünü açar inşallah. Yoksa Olcan gibi o da ver elini Anadolu... Alman disiplini ise gecenin son özelliği olsun onu da yazalım. Adamlar ne kadar az top kaybı ve az hata ile oynadılar değil mi? Almanyadaki maçtan bu yana sistemi öyle oturtmuşlar ki kaybetseler de karşı takım onlardan daha kaliteli olduğu için kaybetmiş oluyorlar bu kadar basit. 14 Şubat Sevgililer Günü ama aynı akşam Fenerbahçe camiası için ekstradan Avrupa gecesi olacak. Ancak iyi bir gece geçirmek için transfer şart yoksa o gece zehir olabilir.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları