Ali İsmet Ural

Eyvah Eyvah 4

01 Mart 2015 Pazar

Kazanmak için her şeyi yapan Konyaspor’du dün gece. Tüm oyuncularıyla kapasitesini sonuna kadar kullanan bir takım görünümü sergilediler. Ama güç oyunu bozar.
Onu da son haftaların en kötü büyüğü Fenerbahçe yaptı. Neye şaşırıyorum biliyor musunuz? Diego gibi kaliteli bir oyuncu İsmail Kartal’ın 10 dakikalık dilime sıkıştırdığı bir futbolcu olup çıkıverdi ya helal olsun hocaya! Adamdan 10 dakikada harikalar bekliyor heralde... Oyunu 3. bölgeye yani rakip 18 içine kim taşıyacak? Kim derinlemesine oynayıp Kuyt, Sow ve Emenike’ye pozisyon desteği verecek? Meireles mi, Topal mı yoksa emektar Selçuk mu? İsmail Hoca yine takımının puanlarını çaldı. Meireles yerine Diego oynasa ne kaybeder ne kazanırdı hesaplayamıyor sanırım. Selçuk -Emre değişikliğini çözüm sanması da bir o kadar ilginç. Duran toplardan başka gol şansı bırakmadı takıma. Bakınız, beraberlik golü.
Haftalardır Emenike’nin ileri uç değil kanat oynadığı zaman daha verimli olduğunu görüyoruz. Peki neden yine 35 dakika ileri uç oynadı ve ne oldu da Sow ile yer değiştirdi? Bu durumda İsmail Hoca takımın hücum gücünü verimsiz hale getirdiğini 35 dakika sonra mı anlamış oluyor? Bir diğer konu Kuyt. Anlaşılır gibi değil. 2 - 3 haftadır formsuz, 11 başlama şartı kontratında mı yazıyor nedir bilmek lazım.
Gelelim maça, yok gelmeden bir de Konya tribünlerinden bahsedelim. 2 hafta üst üste kaybetmiş ve düşme potasına 1 - 2 puan uzak takımın tribünlerine bakar mısınız lütfen. Tıklım tıklım dolu ve varsa yoksa Konya diyerek her oyuncuya adeta “enerji içeceği” olmuşlardı dün gece. Öyle ya Ömer Ali’nin kanatlanması da ondan olsa gerek bir ara 50 - 60 metre topla Fenerbahçe kalesine kadar aktı. Zaten Fenerbahçe’nin boş alanlarını takım olarak doğru kullandılar. Mert hayal kırıklığı yaratırcasına kariyerine yakışmayacak maçlar çıkarıyor. Konya’nın golünde gereksiz ve fizik avantajını yok eden çıkışı büyük hataydı. 24. dakikada Djalma kaleye çaprazdan 10 metre yaklaşmış, önünde kovalayan Kadlec var ama Mert kaleyi terkedip kendince alan daraltmak istiyor; baştan sona yanlış.Önce Akhisar yenilgisi dün gece Konya beraberliği derken Fenerbahçe’nin derbileri evinde oynaması avantaj olmaktan çıkacak gibi görünüyor. Bu durum şampiyonluk yarışından da uzaklaşmak demektir.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları