Ali İsmet Ural

Geç Gelen Saadet

30 Aralık 2013 Pazartesi

Böyle maçları oynamak hangi şartlarda zordur biliyor musunuz? Avrupa, Türkiye Kupası ve Lig beraber gidiyorsa zordur. Haftada bir maç yapan takım için, hele hele lider için tam tersi kolay olmalıdır. Ya da ‘beceri sorunu’ yaşarsan zordur böyle geceler. Gol geciktikçe, beklenen fark geciktikçe herkes dokuz doğurur. Ama birbirinden güzel goller sonrası da başka keyiftir o ayrı..
Karserispor, hemşerisi Erciyes gibi bitmiş ‘okeye dönüyor’. Biseswar ve Sefa, birazda Bobo. İlk yarı Kayseri adına direnen bir şeyler yapmaya çalışan onlardı. Ama koca 45 dakikada gol olmadıysa kaleci Gökhan’ın da hakkını vermek lazım. Hatta, penaltı dışında yediği 4 golde de hatası yoktu. Volkan’dan daha iyi işler yaptı demek de yanlış olmaz herhalde.
Fenerbahçe yine klasik Kadıköy modeli yaptı. Bekir-Topal-Egemen savunma, önleri Meireles-Baroni, Gökhan-Caner kanatlardan Sow- Kuyt-Emenike her taraftan gol için ‘Saldıray Abi’ modeli. Cristian sanırım hiçbir maçta bu kadar çok şut atmamıştır. Kuyt ve Gökhan gecenin en iyileri oldular. Emenike süratli yapısı ile Kayseri defansını çok yıprattı ve attığı golde bile yanına 2 savunmayı taktı.
Oydu buydu Fenerbahçe evinde başka oynuyor. Sezonun yarısı şöyle bir geldi geçti. En yakına 8 puan fark önemli. Bu durumda Ersun Hoca başta olmak üzere herkesi alkışlamak lazım. Gerisi ‘gazoz ağacı.’



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları