Ali İsmet Ural

Horoz Dövüşü

07 Nisan 2014 Pazartesi

Dizboyu gerilim ve sertlik dolu bu derbi ‘tıraş bıçağı’ oldu. Oyuncuların kötü niyetli oluşu, bırakın rakibi, futbola saygısız davranışları böylesine kötü bir gece yaşattı. Bülent Yıldırım da aklınca tatlı sert başlattığı maçın henüz 5. dakikasında Melo’nun Emre’ye çakması ile başlayan pislik yarışında ipin ucunu kaçırınca ona sarı buna kırmızı derken sahanın yıldızı oldu. Sneijder ve Volkan’ın aynı anda sarı görmeleri gecenin en güzel özetiydi aslında. Bu arada hakem, dün gece Emenike düşmanıydı onu da hatırlatayım. Adamın her hava topunda faul çaldı. Hele 82. dakikada Semih’ten aldığı topta yapılan faulü bile ‘es’ geçecek kadar takmıştı ona. Melo’yu atması da işin komedisiydi.
Oysa, Arena’ya 13 puan önde gelmiş ve hedefi sadece futbol olması gereken F.Bahçeli futbolcuların daha sakin ve kontrollü olması gerekirdi. G.Saray derbi prestiji dışında ikinciliğe oturmak istiyor ve kazanmak zorunda olduğunu bilerek çıkmış, belli. Bu yüzden F.Bahçeliler daha çok pas yaparak ilk 15 dakikada G.Saray’ın hızını kesmeliydi. Konsantrasyon daha iyi olmalıydı ama araya sertlik girdi. Melo bildiğimiz Melo. Her türlü pisliği yapacaktı ama Emre’nin de ona uyacağı kesindi. Benim hiç beklemediğim Sneijder’in Gökhan’a yaptığı fauldü mesela. O da bizim ‘hava sahamıza’ iyice girmiş belli. Hâlâ tam anlamıyla futbola dönemiyorum. Araya Burak’ın mükemmel dönüşü, vuruşu ve Volkan’ın harika kurtarışı girse de 2 dakika sonra yine faul yine sarı.
Hay Allah ya, ligimizin iki lokomotif takımına hiç yakışmadı dün gece. Kazanan ev sahibi en azından ikincilik yarışında yerini korudu ama futbol bu değil ki..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları