Ali İsmet Ural

Salih'ten Alex Olur Mu?

08 Nisan 2013 Pazartesi

(Bu bölümü Salihin ilk golünden sonra yazmış ve en son paragrafa almıştım ama ikinci gol yukarı taşımama neden oldu)

\n

Diyorum ya, Salih oynayınca hep yüzüm gülüyor. Genç olsun çamurdan ol-masın; Salih gibi yetenekli olsun. Çocuk abilerinden iyi detaylar almış. Sadece sizlerle paylaşmak ve zaman içinde bu yönden takip etmenizi önermek için şunu soracağım. Salih 3-4 sene içinde kendini bir kaç yönden daha geliştirip Alex olur mu acep, ne dersiniz. Yaşayalım görelim.

\n

Ligin dibini boylayacakların sayısı ne kadar arttı değil mi? Orduspor da bunlardan biri olduğu için maça fırtına gibi başladı. Hector Cuper sanki takıma ilk 20-30 dakikada golü şart koşmuş. İyi tamam da G.Saray kazanmışsa F.Bahçe de hesaplarını kazanmak üzerine kurmalıydı. Ama sanırım Aykut Hoca önce durdurmayı ve bozmayı tercih etti. Fenerbahçenin bu dakikalarda en iyisi Volkan olduysa anlayın Ordusporun çabasını. 25 dakika Ordu kalesine gidemediler bile. Çok pas yapıp oyunu da kontrol edemediler. Pas trafiği oluşmayınca rakip sahaya da yerleşemediler. Yani Volkanı Orduspora karşı izledik bu süreçte. Sonra, sonra Salih, Meireles ve Caner orta sahayı biraz daha sahiplenmeye başladı. İleride tek kalan Weboya yavaş yavaş destek gitmeye başladı ve F.Bahçe ilk pozisyonunu 29da ikincisini de 31de buldu ama ikisi de ofsayttı.

\n

Ordu yavaş yavaş oyun şablonundan kopmaya, dağınık oynamaya başladıkça topa daha fazla sahip olan F.Bahçe ilk kornerine de 36da kavuştu. Durum böyle olunca Caner orta alanda adam eksiltmeye başladı ve Salihe de golü üç kişiyi ekarte edip attırdı. Sonra bizim çocuk akıllı ve ustaca (bkz. Alex golleri) bir vuruşla 2. golü atıp maçı kopardı bile. Sonraki dakikalar cılız Ordu atakları ve idare eden F.Bahçe futbolu. Yanlız çok kötü bir Mehmet Topal izledik yine. Diz sakatlığı oyununu etkileyebilir ama teknik kapasite düşüklüğü oyun anlayışındaki kayıpların diz ile ilgisi olmamalı. Kuyt da öyle ama hiç olmazsa en fazla mesafe kateden oluyor ve gol atıyor.

\n

Caner dün gece çok çalıştı. Delidolu işler yaptı ama 2 tane şık hareketle gol attırdı. Onunla da kalmadı çizgiden top çıkardı. O böyle oynadıkça başarı Aykut Hocanın olacak. Kötü oynadığında başarısızlık da Canerin olacak. Çünkü takıma borcu çok fazla.

\n

Bu arada kafasına yediği para ve kulaklarına dolan küfür Ordu taraftarına hiç yakışmadı. Alt ligdeyken 2 sezon maçlarınızı yayınladık ve o dönemlerde tribünleri hep örnek gösterdik. Ne oldu size dostlar. Hangi nifak tohumlarını soktunuz aranıza. Kimlere teslim ettiniz tribünleri. Yapmayın kalitenize leke sürdürmeyin.

\n

Dediğim gibi aşağıda 7-8 takım ligde kalmak için boğuşuyor ama F.Bahçenin de tepeyi bırakmaya hiç niyeti yok. Tavşan kaç tazı tut misali... 3 kulvarda yola devam etmek de ayrı bir durum..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları