Arif Kızılyalın

Aysal ‘Kırmızı’ Dedi

26 Ekim 2014 Pazar

Galatasaray’ın oldu bittiye getirilen Seçimli Genel Kurulu’ndan ‘liseli’ Profesör Duygun Yarsuvat galip çıktı. Rakibi Alp Yalman’a sandıktan üstünlük sağlayıp Mayıs 2015’e kadar da başkanlık koltuğuna oturdu.
3 bini aşkın üyenin yüzde 55’inin oyunu aldı hemen hemen Duygun hoca.
Sandık analizi yaparsak lisesiler ve Ünal Aysal grubu Yarsuvat’ı kayıtsız destekledi. Her ne kadar Yarsuvat seçim öncesi ‘Aysal’ın devamı’ algısını kırmak için geçen dönemin mali yapısını eleştirse de birçok üye bu açıklamanın ‘hedef şaşırtma’ olduğunu biliyordu. Çünkü Duygun hocanın listesi Ebru Köksal’ından Mete İkiz’ine, Mehmet İpekdokuyan’ından sicil, disiplin ve denetleme kurullarına kadar tamamen Ünal Aysal’ın as kadrosundan oluşmuştu. Kısaca Yarsuvat, hazır bir liste ve oy potansiyeliyle seçime girmişti. Üstelik Ali Dürüst ve Faruk Süren’in desteği gelince sandığın şifresi çözülüverdi. Keza bir dahaki dönemin potansiyel başkan adayı Adnan Öztürk’ün, “İki tarafa da eşit uzak ve yakınlıktayım” açıklaması da Yarsuvat’ın elini güçlendirdi.
Eski başkanlardan Adnan Polat, eski sporcular ve aile bağlarıyla, üye olanlar ise Yalman için sarı oy attı. Aslında iyi de oy aldı Alp Yalman ama Aysal - Süren - Dürüst üçgenini kıramadı, daha doğrusu liselilere boyun eğdi.
Seçime katılım yüzde 50 civarında kalsa da renkli simalar sandık başındaydı. Öncelikle eski başkanlardan ve zorlukla yürüyen Prof. Ali Tanrıyar, iki tarafın da alkışını aldı. Keza Ünal Aysal yönetimiyle ters düşüp görevinden alınan eski teknik direktör Fatih Terim, ailesiyle sandığa gelenlerdendi. Terim’in kime oy attığı her ne kadar belli olmasa da sandık çıkışı Alp Yalman’la yan yana gelip kucaklaşan ünlü hocanın ‘sarı’ tercihi kendini belli etti. Keza eski Başbakan Mesut Yılmaz, Faruk Süren, Ali Dürüst lise bahçesinde en çok ilgi gören isimler oldu. ‘Cumartesi Anneleri’nin 500. buluşmasının Galatasaray Lisesi kapısında gerçekleşmesi ise ilginç enstantanelere yol açtı. Örneğin Yılmaz’ın korumalarıyla ‘Cumartesi Anneleri’nin arasından geçmesi yine Fatih Terim’in giriş - çıkışındaki kamera yoğunluğu acılı anneler dahil herkesin dikkatini çekti.
Evet, Galatasaray’ın dünkü seçimini Prof. Duygun Yarsuvat kazandı. Gelgelelim birçok üyenin ifadesine göre de ‘ateşten gömleği’ giydi. Çünkü Duygun hoca çarşamba sabah 09.00’da 40 milyon dolar sıcak para bulmak zorunda... Keza Ankara’yla ilişkilerin düzelmesi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan randevu almak gibi de bir zorunluluğu var G.Saray Başkanı’nın... Hele hele Abdurrahim Albayrak, eğer çiftliğe dönen Florya’yı düzeltemezse o zaman bir de teknik direktör arayacak G.Saray’ın yeni yönetimi. Ve yine kulübün gediklilerinin ifadesine göre ‘prensip sahibi Duygun hoca’, Mayıs 2015 öncesinden de önce bir erken seçime gidebilir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Olimpiyata giderken! 14 Mayıs 2024
Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları