Arif Kızılyalın

Dönülmez akşam!

18 Haziran 2016 Cumartesi

Eskiden geri dönüşlerin ülkesiydik; şimdi dönülmez akşamların takımı olduk. Eskiden korku salardık rakibe; şimdi eğlencelik, çıtır-çerez niyetine kaynıyoruz arada!... Eskiden ayıyla, yıldızıyla, kırmızısıyla, beyazıyla hatta göğsündeki bayrağıyla çıkardık sahaya; şimdi salı pazarından derlenen siyah şort, turkuaz tişört, kırmızı konçla boy göstermeye başladık
Galiba eski camlar bardak oldu Türk futbolunda... Başka açıklaması yok! Yazık onca emeğe, onca paraya, onca beklentiye! Dönersek sahaya; Nice’te ‘evlere şenlik...’ bir maç oynadık. Uzun zamandır bu kadar kötü bir Milli Takım izlememiştik. Savunma yapamadık, orta alanda top tutamadık, hücuma çıkamadık, Hakan’ın frikiki olmasa, şut atamadan 45 dakikayı bitirecektik, o da kaleyi bulmadı!
Futbolun tüm evrensel verileri unutulunca da İspanyollar aldı sazı eline... Bir ara top göstermediler. Bırakın orta alanlarını; forveti falan Ramos’larıyla, Piquet’leriyle bile yüklendiler Volkan’ın kalesine! Alba’yla Molito’nun kanat bindirmelerinin sayısı yok.
Avrupa’nın en iyi sağbeki denen Gökhan kalbur oldu, Terim o bölgeye sertlikle ayakta durmaya çalışan Ozan’ı çekerek çare aradı ama bu değişiklik de kesmedi İspanyolların hızını. Oğuzhan - Selçuk ikilisi kayboldu, Arda ayakta duramadı, Çalhanoğlu sıfır savunma yaptı. Savunmadan çıkan her top daha ilk adımda ya Busquets’e kaptırıldı ya Inıesta’ya. Bu kadar yanlış bir araya gelince ya savunmanızla ya kalecinizle direnirsiniz. Bu kez ikisi birden patladı. Mehmet Topal’ın yerini yadırgayışı, Volkan’ın çaresizliği, 50’li dakikalara geldiğinde skoru 3-0’a taşımıştı. Sayemizde şampiyona gol gördü, Morata gol krallığına aday oldu. 3-0 sonrası İspanyollar, garantiledikleri 2. turun rehavetiyle biraz gevşetince 1-2 cılız şut girişimi geldi; ayıp örten cinsten! Elbette onca para ve vakit harcayıp Nice’e giden seyirci de affetmedi bu tabloyu. Islıkladılar... Üzücü elbet ama alkışlanıyorsanız en küçük başarıda, bu kadar kötü oynarken ıslıklanmayı da kabulleneceksiniz!
Sonuçta hocasından futbolcusuna, federasyon başkanından menajerine ülke futbolunu 1980’lere döndürmeye kimsenin hakkı yok!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları