Arif Kızılyalın

Kaossuz olmaz

08 Ekim 2016 Cumartesi

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna ile berabere kaldı. Bu tip organizasyonlarda evindeki maçta puan kaybedersen, deplasmanda kazanmak zorundasın.
Sözün özü; 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın flaş ekibi İzlanda’yı, Reykjavik’te yenemezsen yandı gülüm keten helva!
Kazanırız, diyen yok, puan alırız diyen bile parmakla gösteriliyor. Aslında, Almanya, Fransa, İngiltere, hatta Hırvatistan ya da Belçika gibi bir ülke olsak, bu maç için “kazanılabilir” yorumu yapabiliriz rahatlıkla. Ama iş Türk Milli Takımı olunca, insan duruyor. Çünkü, Türkiye’de maçların önüne, arkasına, futbol dışı ne kadar gelişme varsa ekliyor, yapıştırıyor, monte ediyoruz.
Fatih Terim de 2-2’lik Ukrayna maçı sonrası benzeri sıkıntılardan yakındı. Belli ki önce Arda krizi, sonra da maça 24 saat kala medyaya sızıveren sözleşme fotokopileri canını sıkmış ünlü hocanın.
“Ben mukavelemde ne var bilmiyorum. Adana 5 Ocak’ta imza attım. Yukarıda imza attım, aşağı maça gittim. Sonradan doldurdular. Kim ne yazdıysa benim haberim yok. Sorabilirsiniz. Ben hayatımda da hiç tazminat almadım. Hiç tazminat da koymadım. Mesele o değil ki. Mesele size sorduğum hiç kimseye olmayan, hiç bir ülkede eşi görülmeyen bu hadiseler maç öncesi sizce birer tesadüf mü? Bunu iyi analiz etmek lazım” dedi.
Fatih hoca, haklı ama eksik konuştu, demeliydi ki, “Ben de bu maç dışı gelişmelerin gündeme gelmesinde rol oynadım. Kimse suçsuz değil.”
İşte o zaman gerçekten Türk futbolundaki kaotik ortamın röntgenini çekmiş, itirafta bulunmuş olurdu!
Çünkü bizde futbolla kaos kol kola. Her milli maç döneminde ya kamuoyuyla, ya medyayla, ya yorumcularla bir kriz, bir kavga ortamı yaratılıyor. Olmadı, takım birbirine giriyor ya da hocalarla futbolcuların arası açılıyor.
Ayrıntıya girmeyeceğim. Fatih Terim’le TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e bazı soruların sorulmasının zamanı geldi. Eğer, yanıt alınamazsa, ne yazık ki yine dedikodu mekanizması devreye girecek ve her milli maç öncesi futbolun tekniğinden taktiğinden ziyade, kaosla uğraşacağız.

Demirören’e sorular
-Fatih Terim’in sözleşmesi TFF’nin kasasından nasıl medyaya sızdı?
-Terim’in futbol direktörlüğü görev yapılanmasında planlanan projelerin kaçı sümenaltı edildi?
-Prim konusunda “kasa”nın yani TFF’nin açıklama yapması gerekmiyor muydu?

Terim’e sorular
-Arda, Selçuk ve Burak’la olan krizin perde arkası, “mahrem” gerekçesi ile hâlâ gizlenecek mi?
-Bu üçlü ne tür bir kabahat işledi ki, en kritik maçlarda kadroya alınmadı?
-Fransa’da bu 3 futbolcudan birinin sizle, restleştikten sonra yanınızdan önemli bir Beyfendi’yi aradığı doğru mu?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları