Arif Kızılyalın

Kim doğru söylüyor?

21 Mart 2016 Pazartesi

Garip bir erteleme derbisi izledik dün ülkece.. Öncelikle kabul etmeliyiz ki ülkemizde ciddi bir güvenlik sorunu var. Terör belası, yakamıza yapışmış durumda. Siyasilerin bir bölümü ile kamuoyunun sağduyulu kesimi ise Hayat devam etmeli” diye mesaj veriyor...
Ve bu hengâmede TFF, bir gün önceki Beşiktaş - Antalyaspor maçını, Bursaspor -Kasımpaşa ve Torku Konyaspor - Medipol Başakşehir mücadelelerini hatta sıcak bölgenin göbeğindeki Adanaspor-Ad. Demirspor karşılaşmasını oynatıyor. Ama Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin başlamasına birkaç saat kala, birden ‘erteleme’ kararına hükmediyoruz.

Zamanında ertelese
Ana çerçevede ‘tatil’ kararına saygı duyulabilir. Eğer cumartesi ve pazar günkü tüm sportif müsabakaları erteliyorsanız, dünkü G.Saray -F.Bahçe maçının başka bir güne kaydırılmasına kimse ses çıkarmazdı. Ama maça 3-4 saat kala bu hükme varıyorsanız toplumdaki öfkenin önüne geçemezsiniz. Beşiktaşlı, Adanalı, ya da Bursalı çıkar der ki, “Tehdit vardı da bizim hayatımızı nasıl tehlikeye atarsınız?”
Ayrıca bu maçın önce ‘seyircisiz’ oynanmasına, sonra iptaline giden sürece bakarsanız tutarsızlıklar bir hayli dakkat çekici!
Önce dendi ki, Spor Bakan-lığı bu kararın alınmasında rol oynadı. Ardından, topa İçişleri Bakanlığı girdi, son tahlilde de İstanbul Valiliği, “Bomba yüklü araç” savıyla son düdüğü çaldı!
İhbar işi biraz tartışmalı! Sen Ankara’da Taksim’de, Suruç’ta duyum alama, sonra, “Maça saldırı ihtimali var” diye ortaya çık! İnsanın inanası gelmiyor. Üstelik TT Arena, en korunaklı yer günümüz Türkiye’sinde.
Bilmem hiç yolunuz düştü mü Seyrantepe’ye? Düşmediyse anlatayım. Stada metro - otobüsle geliyorsanız, 2 aşamalı aktarmayla ulaşıp, çelik kapılardan tek tek geçip 3 ayrı kontrol noktasında birden aranıyorsunuz.

En güvenli stat
Otomobili tercih ettiyseniz, özel aracınız girişte, orta bölümde ve park kapısında 3 kez durduruluyor. Yani şu an havaalanı, Emniyet Müdürlüğü ya da Valilik ne kadar risk altındaysa, TT Arena da o kadar sıkıntılı! Böyle olunca da kafa karışıyor. Ciddi bir ihbar yoksa bu kararın arkasında ‘acaba olası tribün protestosu var mıdır’ diye düşünmekten de geri kalmıyor insan! Ayrıca, maça 1000-1500 kişi girmişken, 10 bin kişi dışarıda beklerken, 20 metre ötede çevre yolu vızır vızır akarken, bu tahliye işi ne kadar sağlıklı kestiremedik!
Galiba, biraz ‘arabesk’ bir süreçti yaşadığmız!
Öyle ya da böyle, bu ertelemeyi uzun süre konuşur, “Valilik binlerce kişinin hayatını kurtardı” mitiyle de uzun süre avunuruz!
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları