Arif Kızılyalın

Kırılma Anı!

15 Mart 2015 Pazar

Shakespeare’in ‘Hamlet’ oyununun 3. perde 1. sahnesinde söylenen, “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu” sözü, Galatasaray’ın dünkü maç öncesi halini tüm yalınlığıyla özetliyordu...
Ya F.Bahçe yenilgisiyle başgösteren düşüş Başakşehir maçında da devam edecek ya da yeni ufuklara yelken açacaktı Sarı - Kırmızılılar.
Onlar ilk tercihi seçtiler, ‘kayba koşmak üzerine’ yazdılar maçın senaryosunu.
Üstelik üzerlerindeki ölü toprağını atma şansını da yakalamışlardı ama olmadı; 2-0’ı koruyamayıp 2-2’yle yetindiler, son 180 dakikadaki 5. puanlarını yitirdiler.

***

Aslında G.Saray kazanabilirdi de dün. Çünkü şans onlardan yanaydı ilk bölümde.
Ortaları dağlara taşlara giden Sabri’nin Yalçın-Epureanu’nun arasına yaptığı orta Selçuk’a gelip G.Saray kaptanının da rahmetli ‘Metin Oktay-vari’ bir dömi voleyle golü bulmasındaki ‘kısmet’ payı beceri kadar ön plandaydı.
Şans, 2. yarıya da taşınınca, Başakşehir hücumdayken kazanılan bir top Yasin’in akıllı pası sonucu Umut’la gole dönüşecek, maç bitme noktasına gelecekti. Ama, o golden sonra şansı dönüverdi ev sahibinin.
Çünkü Belediye, G.Saray’ın öne geçeceği bir hikayeye hazırdı belli ki.
Abdullah Avcı, cesurca bir hareketle önce Cenk, sonra pivot santrfor Mehmet Batdal’ı sahaya sürüyor, buna karşılık Hamza Hamzaoğlu, gol pası veren forveti Yasin’i çıkartıp defansa Dzemaili’yi alıyordu.
İşte maçın kırılma anı bu değişiklikti. Oyuna giren Batdal, daha ilk topta golünü atacak, ardından durdurulamayan Visca’nın şutunda Cenk skoru 2-2’ye getirecekti.
Galiba Avcı, Hamzaoğlu’nu tuş ediyordu bu hamlelerle.
Gerçekten Başakşehir kaybetse yazık olurdu. Çünkü 75 dakika iyi oynadılar. İki kanadı Uğur ve Ferhat’la kapatıp stoper Mahmut’tan da ön libero yaratarak ‘dalgakıran’ oluşturdular. Visca’nın ataklarını kesmekte zorlanan Olcan’ın üretkenliğini bitirip önce Sabri-Bruma’yı, sonra Tarık’ı etkisiz kıldılar, Sneijder’e ise top aldırmadılar.
İki hata golü yediler ama oyundan kopmayıp, puanı kaptılar. Hatta, son dakikada Muslera’nın ‘Yugoslav tipi’ faulüne takılmasalar kazanırlardı da belki..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tasarruf diye diye 15 Mayıs 2024
Olimpiyata giderken! 14 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları