Arif Kızılyalın

Milli diriliş

22 Haziran 2016 Çarşamba

Lamı cimi yok bunun. Ülke insanı, yumurta kapıya gelince, aklını başına topluyor; son trenin son vagonuna atıyor kendini. Politikacısı da böyle, akademisyeni de, öğrencisi de, futbolcusu da...
Bir kez daha gördük bu gerçeği.. Resmen batan gemiyi suyun dibinden çıkardık takım olarak Çek Cumhuriyeti zaferiyle. Elbet düne dair yeni yıldızımız Emre’si, Ozan’ı Volkan Babacan’ı ve sahadakilere 90 dakika yüreklerini açan seyirciyi de ayrı bir yere yazalım.. Dedik ya işi sona bırakıyoruz diye..
Düşünün!
Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk 2 maçınızı ‘bay’ geçmişsiniz, ardından son 90 dakikada mucizeye imza atıp, Belçika ve İtalya’nın kaybetmemesini beklemeye başlıyorsunuz, “Haydi yine düşeş gelsin yine” diyerek..
İnanılır gibi değil, ama Türkiye’nin Türk futbolunun realitesi bu!
Seviyoruz geri dönüşleri, seviyoruz ‘bittik’ derken ‘hayata’ tutunuşları...
Elbette, altın değerindeki bu 2-0’ı bir kenara bırakıp, “Aklınız neredeydi abiler” demek gelmiyor değil içimizden, ama isterseniz biz dün geceye, Bollaert-Delelis Stadı’ndaki son maçta ne yaptık da turu kovalar hale geldik ona bakalım.
Öncelikle ilk iki 90 dakikada ne yaptıysak tersini sergiledik Kuzey Fransa’da. Kadro değişip, Emre Mor gibi, İsmail gibi istekli isimler 11’e monte edilince doğal olarak fabrika ayarlarına da dönmüştü Türkiye. En azından atak yiyorlar ama karşılık veriyorlardı yüreklice.
İlk 5 dakikalık ısınma süresinin ardından İlk 90 dakikasında yıldızlığa soyunan Emre Mor’un sağ kenar, Arda ve Ozan’ın da göbekten taşıdığı toplar maç istatistiklerini eşitlemişti, her şeyden önemlisi her topa 3 kişi basıyorlardı ki, o çalışılmış gol geldi. 18’lik genç Emre, Burak’ı gördü, eski günlerdeki gibi vurdu kral, Sivok ve Cech çaresizdi.
1-0 sonrası Çekler doğal olarak topu daha çok koşturmaya başladı, hatta Sivok’un kafa vuruşu direğe değil de ağlara gitse skor eşitlenirdi ama top galiba bizi sevmişti. Keza Necid ve Dockal da ayarsız vurdular. Plasil’in füzesinde ise Volkan müthiş planjon yaptı Çekler bunalttığında.
Hele 2. yarının başlarında bunaldık da bunaldık. Tam eyvah demeye başlamıştık ki, hakem bir atağımızı yok yere kesti 2’ye 1’di ve farkı getirecekti o pozisyon ama galiba ilahi adalet devreye girdi karambolde Ozan müthiş vurdu Arnavutluk’u taça gönderdi, 2-0 müthiş sonuçtu. Şimdi diyoruz ki biz Fransa’da kalmak istiyoruz, haydi İtalya, haydi Belçika...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları