Arif Kızılyalın

O çalım ve Bruma

03 Ekim 2016 Pazartesi

Dün, TT Arena Ali Sami Yen Stadı’na gelenler gördü ki, futbolun ilacı seyirci. Tribünleri renklendirmekle kalmayıp, gitme eğilimindeki maçı geri çevirebiliyorlar.
Elbette seyircinin iteklediği takımın makinisti de Bruma’ydı. Genç Portekizli, Antalyaspor defansının her iki kanadını perişan etmekle kalmadı, arkadaşlarına gol servisleri yaptı...
Evet, dünkü Antalya maçı Galatasaray için iyi başlamıştı. Sağlı sollu ataklar, Bruma ve Carole’un taşıdığı toplar, Eren-Sneijder’in heyecan yaratan şutları... Ne var ki gol gelmeyip, Antalya da ilk ciddi atağında kronikleşen ‘sağ kenar- stoper’ krizinden Deniz’le öne geçince tüm plan altüst oluverdi.

Fitili ateşleyen adam!
Tribünleri dolduran seyirci bile susma eğilimi gösteriyordu ki, Muslera kalesinden çıkıp, orta alana kadar gelerek Eto’o’ya bastı çalımı, hücumu başlattı ve stadın fitilini ateşledi. İşte o andan sonra seyirci bir dakika susmadı. 1-0 yenik tamamlanan ilk yarı bile moralleri bozmamış, bilakis stattaki ses desibeli tavan yapmıştı. Sakatlanan Sneijder’in yerine giren Podolski ile aksayan Sabri’nin yerine giren Cavanda’nın da getirdiği hava takımı itince Bruma, yorulan Antalya defansını tek başına dağıttı. Ya çizgiye inip arkadaşlarına pozisyon yaratıyor ya da savunmayı oyalıyordu. Bu üretkenlik önce bir frikik golü getirdi. Düşürülen Eren, topu kalecinin üzerinden ağlara bırakan Kaptan Selçuk’tu. 1-1 sonrası artık G.Saray’ın maçı kazanacağı da belli olmuştu. Çünkü Antalya artık koşamıyor, sakatlanıp oyundan çıkan Yekta’nın yokluğu da hissediliyordu ki Bruma soldan indi, çıkardığı topa sakatlıktan yeni dönen Podolski, Alman disiplini ile dümdüz vurdu ve galibiyetin kapısını açtı. Son dakikalardaki 3. golde de bu kez Portekizli’nin görevini Sinan üstlenmiş, topu getirmiş, Alman yıldıza farkı açmak kalmıştı.

Yalnız adam Eren Derdiyok!
G.Saray önce seyircisi, sonra Bruma’nın patlama gücü ve Poldi’nin iş bitiriciliğiyle maçı kazandı. Ancak Sarı - Kırmızılılar’ın sırrı, yalnız kalan Eren Derdiyok’un yanına 2. bir golcüyü monte etmesiydi. Çünkü, görüldü ki, Sarı-Kırmızılılar forveti çiftlemeseler bile ‘1.5 golcü’yle oynadıklarında Bruma’nın taşıdığı toplarla her takıma gol atabilecek kapasitedeler. Dün Eren-Podolski’ydi bu ikili, yarın belki Eren-Sigthorsson’u izleriz.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları