Arif Kızılyalın

O goller otelde atıldı!

23 Haziran 2016 Perşembe

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi yapılan toplantı milli takımı ateşledi

Maç sabahına dönelim. Lens’ta hava soğuk, yağmur atıştırıyor, kimsenin keyfi yok. Hele son antrenmanda iki usta isim Arda ile Burak’ın toplu fotoğrafa girmemesi iyice arayı soğutmuş.
Uyandırma servisi sonrası kahvaltı salonuna inen futbolcular maç mönüsünü atıştırmakla meşgul. İşte o sırada teknik direktör Fatih Terim de katılıyor gruba. Suratı asık, bir süre bekleyip “Afiyet olsun” diye giriyor söze. “Geçmişe dönmeyeceğim, benim işim gelecekle, dün sorunları aştık zaten” dedikten sonra başlıyor konuşmaya: “Fransa’da mı kalacağız eve mi döneceğiz? Bunun kararı size kalmış. Ben size hep güvendim yine güveniyorum. Kendiniz gibi olun yeter.”
Ardından susuyor. “Taktik toplantıda saçla ilgili ayrıntıları konuşacağız” dedikten sonra odasına çekiliyor. Futbolcular kalakalıyor. Bir gün önce odasında futbolcularla yaptığı ‘fırça’ toplantısından sonra 2. görüşme işe yarıyor. Herkesin vücut kimyası değişiyor. Sonra mı? Sabah kahvaltısındaki bu çıkış sorunları buzdolabına kaldırıyor olmalı ki, ilk maç sonrası selfie yüzünden laf yediği ağabeyleri Burak ve Selçuk, Emre’ye “Sakın heyecan yapma sorumluluk al arkandayız” diyor. Gönülsüz Arda sakatlığına rağmen sahadan çıkmıyor, Gökhan kan revan oynuyor.. Ve 2-0’lık zafer geliyor.. Elbette bu sonuç en iyi 3. olmamıza yetmiyordu. Önce Macaristan’ın kazanmasını istedik ama Portekiz’le 3-3 berabere kaldılar ve bir hakkımızı yitirdik. Ardından Belçika ve İtalya’nın kaybetmemesini temenni ettik. Belçika kazandı da İtalya 1-0 yenilince Euro 2016 defterini kapatıp eve dönüş biletini aldık.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları