Arif Kızılyalın

Sandıktan Kim Çıkacak?

14 Mayıs 2011 Cumartesi
\n

G.Saray Lisesi; eski adıyla Mektebi Sultani; yani Sarı - Kırmızılı kültürün, neredeyse yarım bin yıl önce filizlendiği topraklar, tarihi bir süreç yaşayacak bugün.

\n

7 bin üyenin, kulübüne sahip çıkmak isteyeni sandık başına koşacak ve eğer idari mahkemeler bir kulp takmaz ise 3 yıllığına kulübün yeni yönetimini belirleyecek.

\n

Uzun bir aradan sonra 3 adaylı, şeffaf sandıklı bir seçim ortamı oluşacak G.Sarayın kalbi Tevfik Fikret Salonunda.

\n

Alfabetik sıradan başlarsak Prof. Mehmet Helvacı, Özhan Canaydın geleneğini temsil ediyor kulüp içinde. Liseli, aynı zamanda hukukçu ve son dönemin kavga ortamı öncesindeki başkanvekili. Eğer Adnan Polat yönetimini olağanüstü kongreye götüren süreçte, yönetimdeki muhalefetin lideri diye anılmasa, mutlaka alırım dediği bin küsur oyun çok üzerine çıkardı. Çünkü Atilla Kınay, Münir Hamamcıoğlu, Doğan Yalçınkaya gerçekten önemli isimler. Ama Helvacının yönetim içindeki tavrı birçok G.Saray’lıyı üzdü. Belki bugünleri hesaplasa Adnan Polatla ters düşse bile rengini bu denli belli etmezdi ama önemli bir avantaj kaybetti.

\n

Diğer aday Turgay Kırana gelince; ağabey-kardeş ilişkisinin timsali kulüp içinde. Sosyal etkinliklerdeki rolü, şık giyim tarzı ve sürekli gülen yüzü ile üyelerden oy istedi Turgay Ağabey. Belki güçlü bir liste oluştursa şansını arttırırdı ama Ahmet Özdoğan ile Tuncer Hunca dışındaki yönetici adaylarının çok bilinen isimler olmaması önemli bir dezavantaj.

\n

Ve Ünal Aysal. Kimine göre Türk Abramoviç. Ama kendisine bu soruyu sordum ve Saygı duyarım Rus işadamına ama ben Ünal Aysalım, birine de benzetilmek istemem yanıtını verdi. Adnan Polat yönetiminin son günlerinde, kulüp çatırdamaya başladığında deklare ettiği Gerekirse adayım sözünün arkasında durdu. Seçim yarışına girince birçok üye Acaba nasıl bir liste oluşturacak diye düşündü. Şimdi 3 adayın listesine bakıyoruz, en güçlüsü Ünal Aysalda. Öncelikle bir önceki dönemin başkan adayı Adnan Öztürkü yanına alıp, geçen seçimde sandığa atılan muhalefet oylarının yarısını kendi tarafına çekti. Yine Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrakı ikna ederek tribünlerin gönlünü kazandı. Hiçbir grupla pazarlığa girmeyip belki oy kaybetti. Ama Sedat Doğan gibi, Refik Arkan gibi liseli isimlerle güç birliği yapıp okullu üyeleri üzmedi. Ve İnan Kıraçın da desteğiyle üye numaraları 2, 3, 4 binle başlayan ağabeyleri kendi safına çekti.

\n

Şimdi; Ünal Aysal favori gibi duruyor, çünkü planı, programı ve en önemlisi transfere ayıracağı sıcak parası hazır. Turgay Kıran son anda çekilmezse Mehmet Helvacının oylarını böler. Helvacı, eğer eski sporcular derneğini ikna ederse önemli bir atılım yapar. Ama eski sporcuların özellikle futbol ve kürek kökenli olanlarının Aysala yakın durduğu da bir gerçek. Bu bağlamda, sandıklar açıldıktan sonra Aysalın sarı oyları ağırlık kazanabilir. Yine de kesin konuşmamak gerek. Çünkü ne de olsa seçim. Bir söz, bir vaat, bir tercih başkanlık koltuğunu birinden alır, ötekine getirir...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları