Arif Kızılyalın

Sessiz çığlık

23 Ağustos 2016 Salı

Kanun açık. Türk Ceza Yasası’nın 5237. maddesi diyor ki, “Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz”
Gelgelim, dün bu yasa, TT Arena’da ihlal edildi. Hem de Türk futbolunu sevk ve idare etmekle sorumlu Futbol Federasyonu’nun ilgili kurumlarınca.
Nasıl mı?
Malum, Konya’daki Beşiktaş-G.Saray Süper Kupa maçında bir grup Sarı-kırmızılı taraftar, küfür etti, meşale yaktı, sahaya yabancı madde attı. Onların faturasını ödemek de İstanbul’daki G.Saraylılar’a kaldı.
TFF’nin PFDK’sı ile Tahkim’i 300 küsür kamera, binlerce polis, yüz tanıma sistemi ve daha sayısız janjanlı teknolojiye sahipken, üstelik cebinde passolig olan 3-5 futbol azgınını belirleyemediği için, bir camiayı, daha acısı futbol dünyasını cezalandırdı, yasaya aykırı davrandı, gözümüzün önünde suç işledi! Neyse, galiba birileri, seyirciyi istemiyor!

Tadı tuzu yoktu
Anlaşılacağı üzere, sessiz, sakin, seyircisiz maçın da tadı tuzu yoktu. Tribündeki 20 kadar seyircisiyle daha iyi oynadı Karabük. Özellikle maçın ilk bölümünde Yatabare, Traore ve Poko ile 4 fırsat buldular. Buna karşılık Galatasaray’da Tolga’nın top kayıplarına Lines’in silik, Sneijder’in etkisiz futbolu eklenince skor çözülmedi bir türlü. Eren Derdiyok da henüz uyum sürecindeydi, ara toplarda zamanlama hatası yaptı. Eğer Bruma kanat değişitirip kaleyi yoklamasa, Chedjou da karambolden fırsat bulmasa, pozisyonsuz bitirecekti ev sahibi ilk bölümü. Bu etkisiz görüntünün ardından Riekerink, 40’lı dakikaların başında Lines- Sabri değişikliğine gitti. Bu hamle karşılığını verir gibi oldu, elbette Tolga’nın da hücumda gözükmesi silkinişte rol oynamıştı. Karabük, artık iyice kapanıyor, Galatasaray ise topyekun yükleniyordu. Bruma’nın yerine oyuna giren Yasin kaçırdı, hakem saatine bakıp düdüğünü çalmaya niyetlenirken, gerilerden kopup gelen Chedjou’nun ortasına çok iyi yükselen Eren Derdiyok maçın yazgısını değiştiren isim oldu. Akıllıca bir kafa vuruşu yapmış, Galatasaray’ın sessiz çığlığı olmuştu yeni 9 numara Eren. Daha doğrusu maçı bitirmişti biraz da şansının yardımıyla..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları