Arif Kızılyalın

Sıcak bastı!

02 Eylül 2016 Cuma

Yenilenen, gençleşen A Milli Futbol Takımı, ilk hazırlık maçını önceki gece Antalya Stadı’nda oynadı. İlginç mesajların alınıp-verildiği bir 90 dakikaydı.
Arda’sız, Gökhan ve Caner’siz, hatta Selçuk-Burak’sız, ama Emre’li, Çağlar’lı, Enes’li, Hakan Çalhanoğlu’lu takımın en azından gelecek vaat ettiğine tanıklık ettik.
Ne var ki, hem Türk oyuncular, hem de Rus meslektaşları, belki de hayatlarının en sıcak 90 dakikasını oynadılar. Daha maçın başlarıydı, futbolcuların formalarından resmen su akıyordu. Keza teknik direktörlerin gömlekleri, sırılsıklam olmuştu, Fatih hoca forma değiştirir gibi yeni gömlekle çıktı 2. yarıya. Hakem 2 kez su molası verdi, sahadaki 25 kişi (hakemler dahil), her duraklamada suya koştu.
Seyirciler de su satan büfelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Oysa bu maç pekâlâ, hava sıcaklığının daha bir kabul edilebilir seviyede olduğu Vodafone Arena’da, TT Arena’da, Şükrü Saracoğlu’nda, Timsah Arena’da, Konya Büşükşehir Stadı’nda veya Kayseri Kadir Has’ta oynanabilirdi. Ama seviyoruz fanteziyi. Haziran ayındaki İsveç maçı yetmezmiş gibi Antalyalıların bile yaylaya (Yörüklerin yazlığı) kaçtığı ağustos ayında Güney sahiline maç koyuyoruz.
Niye?
Birileri mutlu olsun diye.
Şimdi diyecekler ki, Türkiye-Rusya krizi öncesi Rusların ikinci vatanı Antalya’daki bu maç ilişkileri yeniden onarma, Rus turisti kente çekme adına önemli.
Ben de diyeceğim ki, futbolcu sağlığı her şeyden önemli. Hele ağustos ayındaki maçlarda onlarca futbolcuyu sıcağa kurban vermişken!
Evet, TFF’nin, milli takımlar biriminin yer tercihi sorgulanmalı.

Kim FETÖ’cü kim değil?
Sorgulama demişken, 15 Temmuz sonrası TFF’deki değişimleri MHK, PFDK, Etik Kurul, Tahkim Kurulu’ndaki süreci hep birlikte izliyoruz, ama onu da sorgulamıyoruz korkudan!
Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki, federasyonla ilişiği kesilen 150’dan fazla futbol adamı kabul edin etmeyin FETÖ’cü damgası yedi. Oysa, aralarında cemaatle, FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayanlar var. Bu hengâmede domakrat, laik, Atatürkçü ve sol görüşlüleri de götürdüler! Gelgelelim, federasyon kesesinden Pensilvanya seyahatleri düzenleyenler, Güney Afrika’daki cemaat okullarından çıkmayıp, oralarda hatıra fotoğrafı çektirenler, el etek öpenler hâlâ koltuklarında oturuyor. Yani, TFF’deki FETÖ operasyonu sulandı, sulandırıldı. Ayrıca, yeni atanan kadroların TV’ye çıkıp açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a; Yıldırım’a yanıt veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Bursa Başkanı Ali Ay’a verdiği cezaların süreleri adil değildir, sapla saman karıştırılmıştır. Ve böyle giderse görünen odur ki, TFF’de deprem yakındır!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları