Aydın Engin

Kimmiş abi, PKK mi, IŞİD mi?

23 Mart 2016 Çarşamba

Başlık, anlaşılan telefon numaramı da bilen bir “okur” sorusundan…
En iyisi size zaten çok kısa süren telefon konuşmasını aktarayım:
- Kimmiş abi, PKK mi, IŞİD mi?
- Siz hangisini tercih edersiniz?
- Şey… Yani… IŞİD olsa tercih ederim tabii…
- Çüşşşş !..
- Efendim?
- Çüş dedim eşeğe ayıp ettim. S.ktir git…

***

Tamam, haklısınız, ağzımı bozmama gerek yoktu; ayıp ettim. Kabul, ağzıma acı biber sürün. Ama kabul edin ki insanın çileden çıktığı, dilini tutamadığı anlar da olur. Sizin de olmuştur.
Bu zihniyeti biliyorum. Siyasal meşrebi beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Umarım, dilerim sizleri de zerre kadar ilgilendirmiyordur.
Bu zihniyet, 11 Eylül’de New York’ta ikiz kuleler çöker ve yüzlerce Amerikalı kadın ve erkek çöküntünün altında can verirken, Adana’ya giden trende bir yandan vagon komşularına baklava dağıtıp bir yandan sevinçten göbek atan o şişko, suratının rabbiyesi kalmamış kadındır.
Bu zihniyet Ankara’daki son canlı bomba saldırısının TAK tarafından üslenildiğini öğrendiğinde, haber nöbeti için Diyarbakır’da olan bir meslektaşa “Sur’un intikamıdır bu” deyip Churchil’den ödünç zafer işareti yapan Kürt milliyetçisidir.
Bu zihniyet geçen yılın 10 Ekim’inde Ankara Garı önünde bir IŞİD’li canlı bomba kendini patlatıp 107 barışçının canını aldığında “İntikam şehidinin ruhuna fatiha okumayan ben Müslümanım demesin” diye tweet atan, Müslümanları canlı bomba için “gıyabi cenaze namazına” çağıran ve kendini “cihatçı” olarak tanımlayan mütedeyyin(!) vatandaştır…
Bu zihniyet, 70’li yıllarda iç savaş koşulları yaşayan ülkemizde bir Anadolu kentinden yine çatışma haberi geldiğinde “Karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada dört kişi öldü, 11 kişi yaralandı” dendiğini duyunca “Ölenler bizden değil di mi abi” diye soran ve o soruyu sorduğu an gazeteciliğini bitirdiğim delikanlıdır…
O zihniyet, dün Brüksel’de patlayan bombaların ardından öncelikli merakını “IŞİD’ci mi, yoksa PKK’li mi?” diye dillendiren ve benim ağzımı bozmama yol açan heriftir…
Adam değil heriftir çünkü kalleş bir saldırının kendisi değil onu kimin yaptığı ile ilgileniyordu ve utanmadan da saldırganlar üstüne bir tercihi olduğunu saklamıyordu.
Alay ettiğimi ancak aptalların anlayamayacağı, “Siz hangisini tercih edersiniz” soruma olanca aptallığı ile “IŞİD olsa tercih ederim tabii” cevabını verdi ama ben cevabının sonuna okkalı bir “İnşallah bizimkiler değil IŞİD’dir” eklediğini o söylemeden hissettim.
Brüksel saldırısının PKK ya da TAK gibi bir Kürt hareketinden gelemeyeceğini, bir IŞİD saldırısı olduğunu anlamak için ortalamanın altında bir zekânın bile yeteceğini kavrayamayan ve terör saçanlar arasında bir tercihi olduğunu utanmadan dillendiren birine tek kelimelik bir küfürcük salladım. Oysa sizlerden ve acı biberinizden çekinmesem küfür edebiyatı pek zengin Ege ağzına sığınıp herifi en az yirmi kelimelik bir sövgü ile boyamak isterdim…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları