Bağış Erten

Bu lige çok fazla!

01 Mart 2016 Salı

Cüneyt Çakır’ın hem ilk devreyi ve hem de maçı bitiren düdüğü daha çok bokstaki havlu atmaya benziyordu. Gerçekten herkesin bir nefeslenmeye ihtiyacı vardı. Oyuncuların, tribünlerin, teknik adamların, hakemin, hatta en çok da rejinin... Pozisyonların tekrarını bile göremeyecek kadar hızlı bir tempo, art arda tehlikeler, tartışmalı anlar ve onlarca ikili mücadele. Bu ligin çok çok ötesinde bir futbol... O yüzden önce teşekkür etmek lazım. Çünkü belki de bir düzine Süper Lig maçının toplamına bedel bir futbol ziyafeti vardı dün. Hazırlayan ve emeği geçen herkesin eline sağlık.

Bu şölenin başrol koltuğunda oturan Volkan ve Mehmet Topal’ın sürüklediği Fenerbahçe’ydi, fakat o müthiş ilk yarıdan sonra soyunma odasında yine de rahat bir nefes almamışlardır. O futbola sadece tek bir gol sıkıştırabilmiş olmak (ki sezon başından beri en büyük sorunları bu) sıkıntı yaratmış olmalı. Sonuçta futbol için büyük, ama skorbord için küçük bir farktı bu. Sanırım Şenol Güneş’in gözlerini Japon çizgi filmlerindeki gibi “çinn” diye parlatan şey de buydu. Takımı baskı yemiş, fizik olarak geri düşmüş, orta saha sallanmışken bile ortada çevrilmeyecek bir maç yoktu. İkinci devrenin başındaki Siyah-Beyaz muhasara, art arda gelen gol girişimleri sadece Gökhan Töre’nin oyuna girmesiyle açıklanamaz. Yoruldu ev sahibi ve konuk ekip devreye motive çıkmıştı. Böylece maçın profili bir anda ters yüz oldu. Baskının rengi siyah beyazdı artık.

Bu karşı hamle Pereira’yı temkinlilik kipine geçirdi ve değişiklikler geldi. Oyun biraz dengelendi ama baskı sürüyordu. Fakat ilginçtir iki taraf da randıman alamıyordu bir türlü. Zaten dünkü futbolun tek eksiği buydu. Kanaate baksanız durum 4-3 falan olmalıydı. Oysa tek golle girdik son 15’e.

Böyle anlarda kişisel performanslar belirleyici oluyor. Oldu da. Dönülmez akşamın ufkunu Ozan getirdi.Yarattığı golün kaymağını Nani yedi. Bir derbi için en tok skorlardan biridir 2-0. Bu sayede Sarı-Lacivertli tribünler için belki de sezonun en rahat beş dakikası oldu. Düşünün rakip ligin en iyi deplasman takımı ve gizli lider Beşiktaş. Az şey değil!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları