Bağış Erten

Şampiyonluğa bedel 2 puan

04 Nisan 2016 Pazartesi

Hava güzel, zemin güzel, ortam güzel, ev sahibi için maç önemli mi önemli! Bu bardağın tribünleri dolduran kısmı. Diğer kısmı bildik eziyetler, bildik dertler ama üstüne bir de artan güvenlik önlemleri. O yüzden bardak da stat da beklediğimiz kadar dolu değilmiş gibi gözüktü gözümüze. Fenerbahçe’nin bu sezon ligde içeride oynayacağı son 4 maçtan biri bu. Sarı-Lacivertliler ligin en çok seyirci çeken takımı. Ve üstüne artık bahar dallara yürüdü. Hıncahınç olmak için hiçbir bahane eksik değil yani. Ama durum öyle mi? Değil! Kayıtlara geçsin.

Omuz omuza
Oysa maç beklenenden hareketli başladı. Ligin kalesine en az şut çektiren iki takımı nedense ilk 5 dakikada gol bulmak ister gibi istekli ve dinçti. Çok geçmeden anladık ki aslında bu bir irade beyanı. “Omuz omuza, dirsek dirseğe oynamaya varız” diyorlarmış. Nitekim oyunun dengesi fizik mücadelelerde ayakta kalanın lehine bozulabildi sadece. Sarı-Lacivertliler hep kazanmalarını sağlayan o meşhur baskıyı bir an önce kurmaya çalışıyordu. Ancak Osmanlıspor öyle kolay pabuç bırakacak gibi durmuyordu. Devre bittiğinde ev sahibi takımın tribününde yüzler asıktı. Çünkü takım ne istediği baskıyı kurabilmiş ne de net bir pozisyon bulabilmişti.

Taraftar istedi ama...
O yüzden ikinci yarıya önce taraftarlar başladı. Daha istekli, daha sesli, daha tepkiliydiler. Belli ki takımlarını itmek istiyorlardı. Üstüne bir de Josef - Diego değişikliğiyle oyuna hareket geldi. Yine de dönen topların hâkimiyeti hâlâ sağlanmamış ve orta sahadaki bilek güreşi henüz bitmemişti. Öyle olunca pres, kısmi ve kısa süreli etkili olabildi. Volkan ve Alper’in koşu alanlarını çok iyi doldurdu Osmanlıspor. Duran toplar da verim getirmeyince oyunca son 30’a sıkışıverdi.

Ateş pahası kayıp
Son bölümde tüm kozları sahaya sürdü Pereira. Üstelik taktik de değişti, Fernandao’yla forveti çiftledi. Orta sahada defansif bir tek Mehmet Topal kaldı. Ama bu da golü getirecek merhem olmadı. Bastırdılar ama skorboard bunu tınmadı. Nani ve van Persie en etkili olmaları gereken günlerde bile maçı koparacak etkiyi yapamadı. Hakkını verelim; Osmanlıspor iyi direndi (hatta son dakikada kazanmaları bile mümkündü). Ve böylece şampiyonluk yolunda kritik bir puan kaybı yaşattılar F.Bahçe’ye. Herhangi 2 puan değil bunlar. Cürmünden fazla yer yakacak kadar ateş pahası puanlar. Ederi/bedeli şampiyonluk olabilir!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları