Bağış Erten

Sıfıra sıfır

18 Mart 2018 Pazar

Ne diyordu Kayahan? “Ya yoktun ya uyuyordun, fark etmez anlıyor musun?” Taktik gerekçeler, ortamın gerginliği (ki neredeyse hiç yoktu), karşılaşmanın önemi... Bu maçın böyle tatsız, böyle kuru, böyle kısır geçmesine kulp bulmak zor. Son 10 dakikadaki heyecanı, hata kaynaklı birkaç pozisyonu saymayın, netice sıfıra sıfır işte! Bu ligin esbabı mucibesi sayılan müsabakada, koca devre karşılıklı birer şutla kapanıyor. 90 dakika boyunca, kornerler, ofsaytlar, sakatlıklar derken 50’den fazla kez oyun duruyor. Pas yüzdesi yüzde 70’lere zor erişiyor... Hal böyleyken ne olacaktı ki? İlk defa da değil bu. Neredeyse son 10 karşılaşma böyle! Kalitesizlik kural, güzel maç istisna.
Galatasaray’a kızmak zor. Lidersin, zor maç. Ona göre de oynamışsın. Hatta kazanacak fırsat da gelmiş. Olmamış. Beraberliğe üzülmezsin, 21. yüzyılda ilk Kadıköy galibiyetini alamadığına yanarsın bir tek. O da şampiyonluk umuduyla yarına geçer.
Ama Fenerbahçe’nin bu etkisizliğine mazeret yok. Rakip kim olursa olsun akmıyor Sarı - Lacivertliler. Derbi falan fark etmiyor. Üstelik Ekici’yle, Soldado’yla daha atak oynayacaksın zannedilirken sahanın yıldızı gene Volkan oluyor. Sözde baskı yapıyor Sarı - Lacivertliler, taraftar itiyor falan ama verim yok ki! Ne diyor şair? Dert çok, hemdert yok.
Bu maça gitmeyip Kadıköy’de, stada 15 dakika mesafede bir etkinliğe falan gitsek daha mı iyi olurdu acaba? Mecra’daki Çağrışımlar adlı harika fotoğraf sergisinde, kalemini özlediğimiz Pınar Öğünç, Meltem Ulusoy’un çektiği bir güreş fotoğrafını şöyle yorumlamış:
“...Buralarda düzen öyle kurulmuş ki, kimin seyirci, kimin yarışan olduğunu bilemeyeceksin. (...) Oyunun kuralı bu diye başlamışsın. Bu müsabakaya çıkacak, sesini kalınlaştıracak, tüylerini kabartacaksın. Böyle kazanılıyor sanacaksın. Kaideleri öyle konmuş olacak ki bu yarışın, asla yeteri kadar kazanmış da hissetmeyeceksin. Dövüşürsen varsın sanacaksın. Daimi kaybetme korkusuyla kendinden çirkinleşeceksin. Kazanmazsan şansın olacak halbuki, bu neyin müsabakası dersen. (...)”
NOT: Bu maçın yankılarını Ntvspor’da bulamayacaksınız. Anlama ve anlamlandırma kaygısıyla, merakla gazetecilik yapan insanların kurduğu, Türkiye’de yıllardır bir seviye referansı olan kanal artık yok. Çünkü Yeni Türkiye’de buna yer yok. Reha Muhtar, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar devam eder, Ntvspor kapanır. Teşekkürler Türkiye, her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları