Bu ne komplekstir?

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Erdoğan Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasında adını sıkça duyduğumuz eski Şehircilik ve Çevre bakanıydı. Soruşturmayla ilgili olarak görevinden alınmış, son genel seçimlerde milletvekili yapılmamıştı.
AKP’nin önde gelen adlarından biriydi.
Kimi siyasetçiler iktidar gücünü yitirmelerini bir türlü hazmedemezler. Bu da onlardan biri!
Konuyu biliyorsunuz.
Üç gün önce saat 21.00 sıralarında İstanbul Halkalı’da bulunan Avrupa Konutları’na geliyor. Sitenin giriş kapısında arabası durduruluyor. Sitenin güvenlik görevlisi her konuğa yaptığı gibi “Kim olduğunu ve kime geldiğini” soruyor.
Sen misin soran!
Önce şoför arabadan inerek güvenlik kulübesine giriyor, görevliye saldırıyor, ardından da sabık bakanın koruması. Kendisi durur mu? O da kulübeye dalıyor, görevliye vurmaya başlıyor.
Bire karşı üç, kalleşçe bir darp!

***

Bu ülkede bakanlık ebedi bir statüdür. Adam, isterse o koltukta bir hafta oturmuş olsun ömür boyu “Sayın bakanım!” diye anılmak ister. Anılmadı mı, tanınmadı mı çılgına döner, zıvanadan çıkar.
“Vay beni nasıl tanımazsın!”
Karşısındakine sövmeyi, saldırıp dövmeyi hak görür kendisinde. Gemlenemeyen komplekslerin somut dışavurumudur.
Biz, sokaktaki insanlar ne yazık ki bunlarla aynı mekânlarda yaşamak zorundayız. Bela karşımıza ne zaman, nerede çıkar, bilemeyiz.
Onlar, “Ali kıran, baş kesen”dirler.
Trafikte emniyet şeridini kullanırlar. Feribot kuyruğunda önünüze geçerler. Her yerde önceliklidirler.
Bizim için kural dışı olan her şey onlar için meşrudur.

***

Gelelim Erdoğan Bayraktar’ın olaya ilişkin açıklamasına:
“O sitede yeğenim yaşıyor ve o gün eşim oradaydı. Ben de onu almaya gitmiştim. Güvenlik görevlisi girişte zorluk çıkarmış. Ben ekibime saldırıldığını görünce araçtan çıktım ve olaylar büyüdü. Olaylar gereksiz yere tatsız bir noktaya geldi. Ama o güvenlik görevlisi kardeşim Adem Ballı bugün ofisime geldi ve benden özür diledi. Konuyu tatlıya bağladık. Sarıldık, helalleştik.”
Biri koca bir “bakan”, öbürü de küçücük bir “güvenlikçi” olunca başka nasıl bir sonuç beklenebilirdi ki?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları