İhanet

30 Ekim 2008 Perşembe

CUMHURİYET Bayramı kutlama mesajı yayımlayan zevata sunulur ki Tokat Cumhuriyet Meydanında ve Tokat Emniyet Müdürlüğünün gözetiminde yapılan açıklamadan bazı bölümler aynen şöyledir:

Bizler, laiklik adına üretilen sanal korkuları, kendi hayat tarzlarını halka dayatmanın bahanesi kılanların bu tavrını kesinlikle kabul etmiyoruz. Namazımız ve orucumuz, nasıl Allah’ın emri ise, tesettürün de Kuran ayetleriyle sabit, İslami bir emir olduğuna iman ediyoruz. Bu sebeple, ne Anayasa Mahkemesi’nin ne de başka bir mahkemenin inançlarımıza yönelik yasakçı ve dayatmacı hiçbir kararını meşru kabul etmiyoruz. Şu bilinmelidir ki başörtüsü yasağına ilişkin bu karar bizim için yok hükmündedir. Nasıl iman edeceğimize, nasıl ibadet edeceğimize ve nasıl bir hayat süreceğimize karışmaya hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir!

Resmi ideoloji doğrultusunda halkın inançlarını, dinlerini, dillerini ve kimliklerini yasaklayan; yıllardır sürdürdüğü inkârcı politikalarla ifsat ve şiddet tohumları eken sistem, şimdi kuvvetli bir fırtına biçmektedir. Halkın inançlarını yasaklayarak nefret ve şiddet üreten bu anlayış, artık derin bir bataklığa saplanmıştır. İçine girdiğimiz bu son süreçte, halkın seçtiği Meclis’in Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla iptal edildiğini görüyoruz. Evet, meclis yok sayılmış; böylece, demokrasi oyununda son sahne sergilenmiş, yıllardır halk iradesi denilerek oynanan oyun son bulmuş demektir. Bugünümüzü ve geleceğimizi tehdit eden bu zulümden kurtulmak için direnmekten başka seçeneğimiz kalmamıştır!Ne bugün ne de yarın, Allah’ın emirlerini yasaklayan ve inançlarımıza müdahale eden hiçbir kararı meşru kabul etmeyeceğimizi, tanımayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu halkın lahikasıdır, malumun ilamıdır: Müslümanız ve öyle kalacağız. İslami kimliğimize karşı dil uzatanlara, değerlerimizi yok sayanlara ve yasak koyanlara kul, köle olmayacağız! Namazımız, orucumuz, örtümüz, hayatımız ve ölümümüz yalnız Allah içindir ve bu bizim için hep böyle kalacaktır! Bugün kendi beşeri yargılarıyla İslami kimliğimizi yasaklayanlar, asıl mahkemenin Din Günü kurulacağını sakın unutmasınlar! Dönüş elbette Rabbimizedir!”

Üzgünüm Sevgili Atatürk; emanetine ihanet ettik; ihanetin adı demokrasi oldu!

Mektupları da mı ‘kontrol’ ediyorlar!

24 Ekim Cuma günüydü. Posta ile gelen mektuplardan birini Prof. Dr. Aydın Aybay göndermişti.

Zarfı açtım, mektuba baktım; Ramazan Bayramına Şeker Bayramı denmesine sinirlenen İslamcı Başbakan RTEnin sinirini yatıştıracak bilgiler içeriyordu. Aydın Aybay, 12 Eylül cuntasının anayasayı bile değiştirmeden Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunu değiştirip Şekeri Ramazan yaptığını; 1 Mayısı da bahar bayramı bile olmaktan çıkarttığını belgeliyordu. Anlaşılan o ki sırtını Amerikaya dayayan bizim oğlanlar hep aynı kafadaydı!

Neyse... Fakat anlamadığım, Şeker mi Ramazan mı tartışması gündemdeyken Aydın Aybayın bunları niye aktarmadığıydı. Telefonu açıp sitem etmeyi düşünürken zarfın üstündeki damgaya gözüm ilişti. Kadıköy Postanesinden postaya veriliş tarihi 27 Eylüldü. Mektubun Şişliye ulaşma tarihi ise 24 Ekim! Bir mektup, Kadıköyden Şişliye bir ayda ulaşıyordu. Bu durumda ya posta işletmesi çökmüştü ya da telefonları dinleyenler mektupları da kontrol etmeye başlamıştı!

Prim

Attila Aşut: “Soykırım, Batı’da prim yapan bir sözcüktür. Orhan Pamuk’tan sonra Ahmet Türk’e de bir Nobel getirir belki!

Yağmur Deniz

Erdoğan DTP’yi teröre destek vermekle suçladı.

Yoksa masaya mı oturacak!

Gizisyon!

Tayfun Timoçin: Kişisel hak ve özgürlüklere karşı, en gizisyon dönemi yaşıyoruz. Türkiye, Türkiye olalı böyle gizisyon görmedi!

İlgi

Yaşar Şengel: Kayseri’de İngilizce ile halkı namaza davet etmişler. Konya’daki İngilizce Kuran kursu ile bir ilgisi olabilir mi!

Dualık

L. Soner Ata: İstanbulu yağmur’a teslim etmemek için Büyükşehir Belediye Başkanıyağmur durdurma duasına çıkabilir!

- Dincinin tecavüz ettiği çocuk üzülmemiş...

“Ulema işini bilir!”

K-ömür biter, yolsuzluk bitmez!

Yüksek Yerilim Hattı

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları