Duvar Yazıları

Kayyum Cumhuriyet'i nasıl tehdit etti

14 Kasım 2015 Cumartesi

İpek Medya Grubu’nu yöneten kayyumların Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni yaptığı Yahya Şekerci, Atatürk’ün ölüm yıldönümünde “Zulüm 77 yıl önce son buldu” mesajı yazmıştı

Gelen tepkiler üzerine Şekerci hesabının ele geçirildiğini, kendisine operasyon yapıldığını söyledi.Yani 10 Kasım’da attığı ilk tweet’i inkâr etti.

Aynı Şekerci, Cumhuriyet muhabirine 23 yıla kadar hapsi istenen dava için de, “Size bu az bile. Paralel yapıya bulaşmadan önce düşünseydiniz bunları” dedi.Atatürk’ü “Zulüm” gören birinin, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet çalışanlarına çiçek göndermesini zaten beklemiyoruz.

Ancak bir gazeteci, farklı görüşlere sahip olsa da, meslektaşı için 23 yıl hapis istendiğinde sevinmemeli.Tüm meslek dallarında, “insani” bir dayanışma ruhu vardır, olmalıdır. Bunu da “İnsanlığına verip” geçebiliriz.

Yahya Şekerci, onu atayan kayyum, kayyumu atayan güç ve bunların tümü bilmelidir ki, Cumhuriyet gazetesi bu tür tehditlerden korkmaz. Bu tehditlere papuç da bırakmaz.

 

 

13’üncü Cuma Hürriyet’te iki gazeteciyi birden işsiz bıraktı

Hürriyet’in başı internet sitesi yüzünden dertten kurtulmuyor. Site dün 13. Cuma’nın uğursuzluğunu sayarken Hazreti İsa’nın son yemeğinde masada yemek yiyen 13 kişi olduğunu ve 13.’nün Hz. İsa’ya ihanet ettiğini yazdı.

Haber için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montajlandığı bir fotoğraf kullanıldı. Fotomontajda Erdoğan, Hz. İsa’ya ihanet eden 13. havariydi. Bu haber tweet olarak da atıldı. Bunun üzerine tepkiler geldi ve fotoğraf hemen çıkarıldı.

Arkasından şu açıklama yapıldı: “Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayınlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir. Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır. Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir. Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür diliyoruz.”

İşten çıkarılan gazetecilerin içerik müdürü Şermin Terzi ve editör Aynur Yolcu olduğu öğrenildi.

 

Kitap Fuarı’nın bugünkü ilginç konuğu

İstanbul’daki TÜYAP Kitap Fuarı’ında son iki güne girdik. Geçen hafta sonundan beri açık olan fuarı binlerce insan gezdi.

Geçen hafta sonundan beri açık olan fuarı binlerce insan gezdi. Zaman bulursanız, siz de bugün veya yarın fuarı gezebilir, nisbeten daha ucuza kitap satın alabilirsiniz. Ayrıca fuar bugün en ilginç konuklarından Ayşe Tükrükçü’yü konuk edecek.

Eski bir hayat kadını olan Ayşe Tükrükçü, gazeteci Alper Uruş’un yazdığı “Hayatsız Kadın Ayşe: Bir Kadının Genelev Yaşamı” kitabını imzalayacak.

İmza saat 14.00’te Detay Yayıncılık standında başlayacak.

 

Bir HGS kartı almak için 20 dakika işlem yapılıyor, 15 imza atılıyor

Diyelim ki, paralı otoyollardan ve köprülerden geçmek istiyorsunuz. İtalya’da gişeye yaklaşıp, parayı bastırır geçersiniz. Amerika’da bozuklukları hazırlayıp, geçerken bir metal sepetin içine atarsınız.

Avusturya’da, otoyol kenarındaki bir benzinci dükkânına uğrayıp, kartı alır kullanırsınız. Bizde ise, “HGS” yani “Hızlı Geçiş Sistemi” var. Daha modern. Ancakkkkk. HGS için Ziraat Bankası Şubesi’ne gitmeniz lazım. TC Kimlik No’su içeren kimlik kartı ve araç ruhsatı lazım. Bankada hesap açmanız lazım. 15 kadar imza atmanız lazım. Banka görevlisini 20 dakika meşgul etmeniz lazım. 20 dakika sonra da bir tomar kâğıtla bankadan çıkmanız lazım. İsterseniz deneyin.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları