Duvar Yazıları

Trabzon kenti değişiyor

16 Kasım 2015 Pazartesi

Forbes dergisi, Türkiye’nin en yaşanılabilir kentini Trabzon seçti. Trabzon’un yaşam kalitesinde Türkiye birincisi olmasında; kendine yetebilmesi, sosyal imkânlara erişim, yeşil alan ve su kullanımı nüfusuna göre yeterli olması, üniversitesi ve Türkiye’deki 15 cazibe merkezinden biri olması gösterildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kenti 2023’e kadar dünyanın ilk on kenti arasına sokmak için çalıştıklarını söyledi.

Önceki yıllarda, Rahip Santoro cinayeti, Hrant Dink cinayeti, futbolcuların kurşunlanması, solcu gençlere linç girişimi olayları ile gündeme gelen Trabzon’daki bu olumlu değişim takdire şayan.

Ah bir de hakemlerin rehine alınması olayı olmasaydı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota’nın istifa ederken söylediği “Kent de mutsuz, ben de mutsuz” sözü de akılda kaldı.

 

G20 logoları başarılı mıydı?

G20 zirvesi, tüm dünyanın gözünü Antalya’ya çevirdi. Dünyanın en çok turist çeken 10’uncu kenti olan Antalya bunu zaten hak ediyordu.

Ancak G20 için hazırlanan logolar, çok göz alıcı değildi. Özellikle “Turkey” yazısı, solgun ve küçücük yazılmıştı.

Liderlerin ikili fotoğraflarının altında çekildiği görüntülerde de Antalya da, Türkiye de zayıf gözüküyordu. Ayrıca yine ikili görüşmeler için seçilen logoda da şöyle bir hata vardı. Logolar çok büyüktü ve liderler altında küçücük kalıyordu. Böylece otomatikmen liderler kadraja alınıyor, logolar dışarda kalıyordu. Hiç mi olaya böyle bakan olmadı.

 

Neden bizde ışıklandırma olmadı?

Fransa’daki kanlı katliam gecesi nedeniyle dünyanın belli başlı tüm kentlerinde Fransa’ya destek için ışıklandırma yapıldı.

New York’tan Sydney’e, Taipe’iye, Tokyo’ya kadar herkes, ünlü mekânlarına Fransa renklerini yansıttılar.

Ancak nedense Türkiye’de kimisi böyle bir şeye girişmedi. Mesela, Boğaz köprüleri Fransa renklerinde ışıklandırılabilirdi, yapılmadı.Ayasofya yapılabilirdi, dünyada bir hayli etkili de olurdu, yine yapılmadıAyasofya yapılabilirdi, dünyada bir hayli etkili de olurdu, yine yapılmadı.

Sizce bunun nedenleri ne olabilir? Ey Kadir Topbaş, ey Melih Gökçek böyle bir gece dayanışma göstermezseniz ne zaman göstereceksiniz?

 

Uğur Mumcu dede oldu

Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 doğumluydu.

24 Ocak 1993’te Ankara’da aracına bomba konularak katledildiğinde henüz 41 yaşındaydı. Aradan geçen 22 yılda, Mumcu’nun çocukları büyüdüler. Ve kızı 34 yaşındaki Özge Mumcu Aybars, dün sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Cumhuriyet ailesi olarak Özge Mumcu Aybars ve Evren Aybars çiftini kutluyoruz, Uğur Mumcu’nun torunu Uğur Deniz’e ise uzun bir ömür diliyoruz.

 

Maraton iyi de ya trafik?

37’nci İstanbul Maratonu dün koşuldu. Maratona 120 ülkeden 30 bin kadar atlet ve 70 bin İstanbullu katıldı. Bu yüzden köprü, trafiğe kapatıldı

Buraya kadar her şey iyi. Ancak bir de işin trafik boyutu vardı ki, bu facia oldu.Boğaziçi Köprüsü kapatıldığı için trafik 2’nci köprüye kaydı, orası da tıkandı.

Pazar sabahı kıta değiştirmek isteyenler, saatlerce trafikte kaldılar. Haftada sadece bir gün, yani pazarları rahat trafik yakalayabilen İstanbullular, ondan da mahrum kaldı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları