Duvar Yazıları

Yerli sanıp Fransız Gerard Depardieu’ya sövüp saydılar

10 Eylül 2015 Perşembe

Milli iradenin borazanı

Sahibi Erdoğan’a ilan-ı aşk eden Star gazetesi, dün logosunu yeniledi. Herhalde patronlarının aşkından esinlenmişler, mavi rengi kırmızıya çevirmişler. Star adının altına da “Milli İradenin Sesi” yazmışlar. “Milli İrade” diye en çok bağıran, Erdoğan. Ama Erdoğan’ın “Milli İradeden” ne anladığını da hep birlikte gördük. O sadece 400 milletvekili olan AKP’yi milli irade sayıyor, bunun için de seçim üstüne seçim yaptırıyor. Muhalifler ise milli irade zaten olamaz. Bu yüzden gazeteye “Milli İradenin Borazanı” da yazabilirlerdi.

Soruşturmaya Kurtulmuş mu karar verecek?

Hürriyet’i iki gece üst üste bastılar. İktidar buna önce sessiz kaldı. Dün nihayet Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çıktı, saldırıyı kınayan ilk AKP’li oldu, şöyle dedi: “Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz.” Yalnız anlamadığımız bir şey var. Bir gazete basılır, camlar çerçeveler indirilir, kurşun sıkılırken soruşturma açılmasına Başbakan yardımcısı mı karar verir. Bizim bildiğimiz, bunu zaten bağımsız yargı ve savcılar otomatik olarak yaparlar. Artık emir mi lazım? Soruşturmaya Kurtulmuş mu karar verecek? İkinci yarıda oyundan çıkmış Kurtulmuş, Hürriyet’e saldırıda başı çeken AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ı da şöyle savundu: “Sayın Boynukalın, protesto kısmında olduğu ve taşlama, taşkınlık, saldırı kısmında asla yer almadığını ifade etmiş.” Bu cümleyi şöyle okumalıyız. Boynukalın, protestonun ilk yarısında maçtaymış, işe taşların, sopaların karıştığı ikinci yarıda oyundan çıkmış.

Ünlü oyuncuya sövüp saydılar

Yerli sanıp Fransız Gerard Depardieu’ya sövüp saydılar

İnternet sitelerimiz çok tıklanmak için başlıkları kısaltıyor. Bunun örneklerinden birini, sabah.com.tr yapmış. Başlık şöyle: “Ünlü oyuncudan şok sözler: Bu ülkeden çekip gitmek istiyorum.” Kullanılan fotoğraf ise buzlanmış. Kim belli değil. Bizim troller, nasıl olsa bunu bir bizimkilerden biri söylemiştir diye, hemen harekete geçmişler. Çünkü pek çok kişi, terörden, insanların linç edilmesinden, evlerin yakılmasından, ekonomik krizden bıkmış, “Bu ülkeden gitmek lazım” diyor. Ne küfürler ne küfürler: “Senin tutan mı var s.. git.” “Sanatçı olmuşsun bu milletin ve ülkenin sayesinde.” “Zaten bu ülkede aldığın nefes bile haram.” “Durduğun hata, ne duruyorsun, bu ülke Müslüman Türkiye.” Oysa “Bu ülkeden gitmek istiyorum” diyen Fransız aktör Gerard Depardieu. Ve olanlardan haberi bile yok. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları