Gülengül Altınsay

Beklenti Büyük

19 Mart 2015 Perşembe

Bu akşam ne olur? Herkesin kafasındaki soru bu? Liverpool’u deviren Kartal’dan beklentiler şimdi çok daha fazla. Okyanusu aşıp derede boğulmamak gerek. Liverpool maçına büyük bir umutla giden ve adeta takımı 120 dakika sahada diri tutan taraftar bu akşam yine iş başında olacak. Taraftar tamam da Beşiktaş’ın da takımlaşmakonusunda önemli adımlar attığı ve bu noktaya tesadüfen gelmediği bir gerçek.

Bilic’i zorluyor
Beşiktaş’ta bir yandan istikrar sağlanmaya çalışılırken öte yandan sakatlıklar ve cezalar Bilic’i sürekli bir kadro değişikliğine zorluyor. Üstelik Beşiktaş’ın kadrosu dar. Süper Lig’de zayıf rakiplere karşı sırıtmayan bu durum büyük takımlar karşısında açığa çıkıyor. Örneğin ideal savunma kurgusunu henüz oluşturamadı Siyah-Beyazlılar. Bugün Brugge maçına çıkacaklar ve hâlâ nasıl bir geri dörtlü daha iyi sonuç verecek tahmin etmek zor. Yoklukta Opare soldan sağ beke kaydırılacak fakat stoper olarak Bilic kimi hangi özelliğinden ötürü tercih edecek belli değil. Brugge’ün daha çok kontrataklarla ve uzun havadan toplarla kalemize geleceği düşünüldüğünde savunmanın ağır kalmaması ve hava topu hakimiyeti önemli. Brugge’de yenilen golün ve yapılan penaltının savunmada ağır kalmaktan kaynaklandığı unutulmamalı.

Oyunun iki yönü
Orta alanda ise Sosa ile Atiba’nın yokluğunda karalar bağlandı ama Veli, Oğuzhan ve Tolgay’ın birbirine yakın, oyunu iki yönüyle oynaması Beşiktaş’ın top rakibe geçince hemen geriye doğru büzülme refleksini engelledi. Brugge’de 60 dakika oynanan oyun bunun iyi bir örneğiydi. Ama son 30 dakika hiç oynanmamalıydı. Kartal’ın artık 90 dakika içinde bu kadar zıt karakterlere bürünmemesi gerek.

İyi bir deneme
Erciyes maçında Demba Ba ve Mustafa’lı çift santraforda ısrar ve 4-4-2’ye geçiş Beşiktaş’ın atak yönünü daha iyi kullanmasına yol açtı mesela. Ama bu akşamki rakibi Beşiktaş’ın savunma zaaflarını daha iyi değerlendirebilecek bir ekip. Ve ben en çok Kartal’ın skorun durumuna göre kendi ceza alanına yığılmasından korkuyorum. Çünkü püskürtülen topların her biri gol pasına dönüşüyor. Tur için her şeyden önce sabırlı olmak zorunda Beşiktaş. Taraftarın da desteğiyle umudunu 90 dakika yitirmeden savaşmak zorunda. Çünkü bizim beklentilerimizi bu noktaya getiren sizsiniz, sürdürmek de yine sizin elinizde…



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları