Gülengül Altınsay

Beşiktaş Durduruldu

28 Ekim 2014 Salı

Hayatı uçaklarda, yani havada geçen Kartal bu kez Kayseri’ye konmuştu. Süper Lig’de liderliğinin yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nde de işler iyi gidiyordu. Fakat çok daha önemlisi Siyah - Beyazlılar sahada gösterdikleri özverili mücadeleye akılcılığı ve sonuca gitme ustalığını da eklemişti.
Aslında Sivasspor’a karşı Oğuzhan’ın oyuna girişinden sonra ortaya koydukları futbolu Partizan’a karşı da devam ettirmişlerdi. Artık gelinen bu noktadan geriye dönüş olmamalıydı.
Bu futbolun üç özelliği var. Bir; topu en etkin yere en çabuk atacak teknik ayaklar. İki; atakta ve savunmada rakipten önce çoğalmak, yani tempo. Üç; top kaybı ve gereksiz pas yapmadan karşı kaleye gitmek, yani akışkanlık.
İlginç; maç başlayınca tempoyu artırmaya çalışan takım ev sahibi Kayseri Erciyesspor’du. Savunmada çabuk kademeye girip alan daralttılar. Böylece Beşiktaş’ın yukarıda saydığım üç özelliği işlemedi. Bu arada Erciyes’in her derin topu Beşiktaş on sekizinde tehlike yaratıyordu.
Yani Beşiktaş’ın o bildik baskılı oyunundan eser yoktu. Kendisinden daha hızlı ve akışkan oynayan rakibi karşısında zor anlar yaşadı Kartal.
Ortada olan maçın dengesini ancak duran top bozabilirdi; Erciyes’in çok uzaktan atılan serbest vuruşunda Beşiktaş’ın duran top zaafı işledi bu kez. Kimsenin dokunamadığı top Boye’un sırtına çarpıp gol oldu.
Ardından sinirler gerildi. Ve sarı kartlı Gökhan kenar yönetimiyle girdiği diyalog sonucu kırmızı kart gördü. Zaten Gökhan’ın davranış sorunu var. Bu davranışları Beşiktaşlı bir futbolcuya yakışmıyor. Resmen takıma ihanet bu.
Kırmızı kart adeta kamçıladı Kartal’ı. İki kez rakipten hızlı oynadılar ve skoru önce dengelediler, sonra galibiyet golünü attılar. Olcay’ın yerine giren Kerim’in hızı gollerde etkiliydi.
Beşiktaş etkili oyununu sergileyemedi ama on kişi kaldıktan sonra psikolojik şahlanışıyla öne geçmişti ki skoru koruma önlemlerine başvurdu Bilic; Oğuzhan’ı çıkarıp Sivok’u aldı. Ancak galibiyeti üç dakika koruyamadı. Bu da bir zaaf. Yetmedi; Erciyes’in galibiyet golünü de engelleyemedi.
Haftaya Fenerbahçe maçı gerçek bir sınav olacak. Bilic takımın zaafları ve futbolcu davranışları üzerinde durmalı. Lig uzun.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024
Beklenen sonuç 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları