Gülengül Altınsay

Coşturan futbol

09 Nisan 2017 Pazar

Lider Beşiktaş ikinci yarının en başarılı takımı Trabzon karşısında. Hem de yepyeni, dopdolu Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde. Ne var ki Şenol Güneş, Kara Kartal için mücadele edecek. Düne kadar Beşiktaşlı olan Olcay da Trabzon için.
Kadrolara baktığımızda sürpriz yok. Trabzon beş, Beşiktaş üç yerli oyuncuyla sahada. Tabii Hollanda’da büyümüş Oğuzhan’ı ve Almanya’da büyümüş Cenk’i ne kadar yerli sayıyorsak.
Ve maç Ali Palabıyık’ın düdüğü ile başlıyor. Beşiktaşlılar hakemle ilgili tedirgin.
İlerde sıkı pres yaparak başlıyor oyuna Siyah- Beyazlılar. Ve bu emeğinin sonucunu da çabuk alıyorlar. Gol Cenk’e yazılıyor ama sıfırdan topu çeviren Adriano’nun payı büyük. Cenk’in vuruşu ise on numara.
Ardından Kartal baskısını sürdürerek 2. golü arıyor ve hatta Babel’in yanlış pas seçimiyle kaçırıyor. Ve Beşiktaşlıların uzaklaştıramadığı topta Trabzon, Okay’ın harika vuruşuyla durumu eşitliyor. Skor gibi oyun da eşitleniyor.
Quaresma sakatlanınca Aboubakar onun yerine giriyor.
Topla daha çok oynayan yine Beşiktaş; yüzde 40’a yüzde 60. Ne var ki artık Trabzon daha moralli ve etkili.
O morali veren de 2. golü bulamayan Beşiktaş.
Şiddetli yağmur eşliğinde ikinci devre başlıyor. Dengeli giden maçta Oğuzhan’ın derin pasını Aboubakar ustaca ağlara yolluyor. Zaten Aboubakar paslaşmalarda yok ama bu tarz vuruşlarda iyi. Ardından Cenk üçüncü gol şansını kullanamıyor.
Kartal rahatlamış gözükürken Castillo ve Rodallega ile ardı ardına iki Trabzon golü geliyor.
Böylece Karadeniz ekibi ilk kez öne geçiyor. Ama gol yağmuru sürmekte kararlı. Bu kez inanılmaz frikiğiyle skoru eşitleyen Talisca oluyor. İki takım da oyuna pozitif yaklaşımlarıyla bize çok güzel goller, pozisyonlar sunmaya devam ediyor. Sonucu ise Beşiktaş’ın her şeyi Atiba belirliyor. Bu gol ona çok yakışıyor. Tam yedi golün atıldığı 3-4’lük bu tarihi maçı son nefeste Kartal kazanıyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beklenen sonuç 28 Nisan 2024
Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları