Gülengül Altınsay

Dondu Kaldı

23 Şubat 2015 Pazartesi

Her şey Liverpool’la perşembe akşamı oynanacak rövanş karşılaşmasına göre ayarlanmıştı. Bilic o maçın cezalı oyuncularını düşünüp taşlarla oynamıştı.Örneğin stoper mevkiine Necip’i koymuştu. Ayrıca Gökhan’ı, Atiba’yı ve son anda da Demba Ba’yı dinlendirmeyi tercih etmişti.
Son haftalardaki form grafiği gözetilirse Gökhan, gol vuruşları gözetilirse Ba; Beşiktaş’ı sonuca götüren adamlardı. Es-Es karşısında ise Gökhan’ın yerinde Kerim, Ba’nın yerinde Mustafa, Atiba’nın yerinde ise Oğuzhan görevliydi.
Bilic’in Liverpool maçını bu kadar çok dikkate alması anlaşılır bir şey. Süper Lig’de kaybedilebilecek puanın telafisi olabilirdi ama Liverpool maçının telafisi olmayacaktı.
Buraya kadar tamam da Beşiktaş’ın öyle bir kadrosu var ki her şey pamuk ipliğinde yürüyor. Özellikle savunmada. Eğer akışkanlık azalır, oyun rakip alana yıkılamazsa kendi kalesinde pozisyon yemesi çok kolaylaşıyor.
Tıpkı dün akşam olduğu gibi. Eskişehirspor sağ kanattan topu Beşiktaşlıların arasındaki Mori’ye indirdi, onun rahat vuruşunda top tıngır mıngır çizgiye yaklaşırken sağbek Kaan yetişti ve tamamladı. O sırada kale çizgisine yakın hiçbir Beşiktaşlı savunmacı yoktu.
Kara Kartal’ın bazı mevkiileri zaten idareten oynayan futbolculara bırakılmış. Buna bir türlü çözüm getirilemiyor nedense. O kadar transfere rağmen. Ara transferde alınan oyunculardan da hâlâ ses yok. Düşünün Necip gibi bir futbolcu joker durumunda. Kim eksikse onun yerinde oynuyor.
Es-Es ise orta alanında da savunmasında da daha kalabalıktı rakibine göre. Ama golden sonra oyunu daha çok kendi alanında kabul etti ve Kartal’ı adeta kalesinin önüne davet etti. İlk yarının sonlarında Beşiktaş’ın gole çok yaklaştığı pozisyonda ise kale önünde yine kalabalıktılar ve çizgiden topu çıkarmayı başardılar. Beklenenin aksine 2. yarıya ev sahibi takım iyi başladı. Bilic hemen Gökhan ve Atiba’yı aldı oyuna. Motta ve Serdar’ı çıkardı. Ancak bu kez de savunma çok yalnız kaldı. Gol için alınan risk tam tersine Es-Es’in arkaya atılan toplarla 2. golü bulmasının yolunu açtı.
Nitekim Cenk mucize kurtarışlarıyla farkı önledi.
Böylece Es-Es örgütlü müdafaa yaparak ve kaptığı toplarla 2. golü arayarak hem zaman kazandı hem de skoru korudu. Beşiktaş ise bir türlü kalabalık savunmayı aşamadı. Çünkü şuursuzca hücum yaptı. Ne oynadığı ne de yaptığı belli değildi.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hakkıyla 24 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları