Gülengül Altınsay

Kararlılık

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Kanadı kırıktı, moralsiz ve umutsuzdu Kartal... Oysa ki biz, 3 büyükler arasında nefes nefese süren şampiyonluk yarışının Galatasaray-Beşiktaş maçıyla şekilleneceğini umuyorduk hep. Ne var ki Beşiktaş, son haftaların stresini kaldıramayarak kendi kendini bu yarışın dışına itti. Ama maç hâlâ şampiyonun belirlenmesinde çok önemliydi. Beşiktaş’ın galibiyetiyle yeniden şampiyonluğun en büyük adayı olabilirdi Kanarya. Bakalım son haftaların ‘bitik’ Kartal’ı şampiyonluk kararlılığındaki G.Saray önünde direnebilecek miydi?

Futbolumuz yıldızlaşsın
Üstelik aynı güne konulan Beşiktaş’ın Mali Kongresi’nin ardından Fikret Orman’ın erken seçim için yönetimi toplama kararı işleri iyice karıştırmıştı. Bunlara tam da bu maçın öncesinde Bilic’le yaşananları eklemiyorum bile.
Mücadelenin hemen öncesinde ‘Herkes kendini bilecek, herkes rütbesini bilecek’ diyordu mikrofonlardan yayılan şarkı ve tribünlere asılan pankart. Askeri vesayet ve savaşı hatırlattığı için böylesi askeri terimlerle futbolu bağdaştıramıyorum ben. Farklı olana hak tanımayan militarizmin sporda yeri olmamalı. Olay yıldız takmaksa zaten her yıl 3 büyüklerden biri şampiyon oluyor. Önemli olan futbolumuzun dünya standartlarıyla boy ölçüşerek yıldızlaşması.

Standart portre
Mücadelenin hemen başında, 11’de Galatasaray, Yasin’le geliştirdiği hızlı bir atakla golü bulunca rahatladı. Ardından hakeme itirazlarla, faullerle maçı hakimiyeti altına aldı. Düdükten sonra topa vuran Demba Ba’ya sarı kart, aynı hareketi yapan Selçuk’a nasihat. İşte size tüm sezonun hakem standart portresi.
Galatasaray’ın üstünlüğü kararlı olmasındaydı. Beşiktaş ise tüm sezonda olduğu gibi kararlılık konusunda hep eksik kaldı. 2. yarı Bilic, defanstan Serdar’ı çıkarıp Atiba’yı sağ beke çekti, Oğuzhan’ı orta alana katarak hücum hattını güçlendirdi. Etkili de oldu Siyah- Beyazlılar.

Teşekkürler Bilic
Sarı-Kırmızılılar rakibin baskısına rağmen savunmayı ilerde kurmaktan vazgeçmedi. Ele geçen fırsatları da Beşiktaşlı forvetlerin aksine değerlendirmesini bilince gol yine Galatasaray’dan geldi.
Artık Galatasaray’ı şampiyon olarak kutlayabiliriz…
Ama Bilic’e, Beşiktaşlı futbolculara da tüm yönetim zafiyetlerine rağmen verdikleri mücadele için de teşekkürler.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beklenen sonuç 28 Nisan 2024
Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları