Gülengül Altınsay

Mutlu Bir Lider

16 Mart 2015 Pazartesi

Bilic sürekli “Bizim için Süper Lig ve şampiyonluk çok daha önemli” diyerek takımını uyarmaya çalıştı bugüne kadar. Ama belliydi ki Siyah - Beyazlılar son haftalardaki yoğun maç trafiğinde önemli ölçüde konsantrasyon sorunu yaşamışlardı. Fakat bir gün önce Galatasaray’ın puan kaybetmesi Kartal’a liderlik şansını yeniden açmıştı. Bilic, Opare’yi dinlendirmek istemiş tribüne yollamıştı.
Fakat son dakikada Serdar’ın sakatlanmasıyla Necip’i sağ beke kaydırmak zorunda kaldı.
Erciyes rakibinden korkmadan başladı oyuna. Oyunu hiç çirkinleştirmedi. Başa baş mücadele etmeyi düşündü. Beşiktaş ise bu dakikalarda bir türlü istediği baskıyı kuramadı. Bunda orta alandaki Veli- Tolgay ikilisinin yalnız kalmasının etkisi vardı şüphesiz. Gökhan’ın içeri kat ederek yardımcı olmaya çalışmasına rağmen.
Zaten o ana kadar Beşiktaş’ın en etkili oyuncusu yine Gökhan’dı. 25. dakikada 30 metreden müthiş vurdu ve seken top kaleci Gökhan Değirmenci’yi avlayınca takımını öne geçirmeyi başardı.
Bu gol aynı zamanda maçın kaderini de değiştiren goldü.

Oyun hakimiyeti
9 dakika sonra ise o ana kadar oyunda pek gözükmeyen Olcay ceza alanındaki ısrarcılığıyla top kazandı ama yere indirildi. Demba Ba’nın penaltı vuruşuyla Kartal 9 dakika içinde farkı ikiye çıkarınca Kayseri Erciyes oyunun hakimiyetini tümüyle rakibine teslim etti.
45’te bu kez Demba Ba harika pasıyla Olcay’a gol attırdı ve Beşiktaş çok rahat bir şekilde gitti soyunma odasına gitti.
Bu golde Necip’in Demba Ba’ya gönderdiği isabetli uzun pası da unutmamak gerek. Zaten günümüz futbolunda oyunu defanstan başlatabilen takımlar başarılı olabiliyor artık.
Ne var ki futbolda boş bırakmaya, “Bu iş bitti” demeye hiç yer yok. 48’de Kayseri Erciyes, Drenthe’nin harika frikik atışıyla farkı ikiye indirdi. Tam da Beşiktaş’ın averajı düzeltme hayalleri kurduğu bir anda.
Golle ümitlenen rakibi karşısında Kartal oyunu rölantiye almak ve skoru korumak istedi. Bu oyunun daha çok Beşiktaş alanında geçmesine yol açtı. Fakat bu durum çok kısa sürdü. Çift santrforda ısrar eden Bilic sonunda bunun karşılığını da aldı. Yeniden oyunun hakimiyetini ele geçiren Siyah - Beyazlılar gol yağmurunu sürdürdü.
Ligde ilk kez beş gol atan Kartal böylece en önemli maçlarını oynayacağı haftaya mutlu bir lider olarak giriyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları