Asalet İnsanın Kendisinden Başlar

11 Nisan 2012 Çarşamba
\n

\n

Rıza Çalımbay, lakabı atom karınca... Yıllar yılı Beşiktaş takımını sırtında taşıdı. Klası yoktu ama takım için, birkaç klas daha da yararlıydı. Saf ve temiz bir Anadolu çocuğuydu. Hem Beşiktaşın hem de milli takımın kaptanlığını yaptı. Sahada hiçbir zaman centilmenliğini bozmadı. Arkadaşlarıyla kavga edip, hakemlere çatmadı. Bilmiyorum hiç kırmızı kart aldı mı? Malum ya bu tip insanlara söylenecek bir şey bulunamadığında, kökeninde defo ararlar. Rızada da sözüm ona buldular bu defoyu. Baba mesleği apartman görevlisi. Bu konu yıllar yılı gündeme getirildi. Rıza hiç tepki vermedi. Zaman zaman söylerim. Futbolcu olmak dar gelirli aile çocuklarının rüyası olmuştur hep. Futbol yoksul insanların vazgeçilmesi zor tutkusuydu. Hâlâ da öyle. Varsılların zevkleri daha başkaydı. Bu tip ailelerin çocuklarından büyük futbolcular yetişmiştir.

\n

Çalımbay futbolculuğu bıraktıktan sonra, teknik direktörlük görevinde de başarılı oldu. Bu temiz köy çocuğu çok kısa sürede Türkiyenin ünlülerinden biri durumuna geldi. Rıza Çalımbayın takımı Sivasspor, G.Sarayı yenerek, Türkiye Kupasında tur atladı. Ne var ki o gün Türk Telekom Arena Stadının başkanlık locasında tatsız, insanlığa yakışmayan bir olay oldu. Doğru veya yanlış. Birkaç basın organında okuduk. Sarı - Kırmızılıların Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, Kapıcı çocuklarına elendikdiye bir söz sarf ediyor. Rızanın babasının kapıcı olduğunu hatırlatan bu söze ilaveten takımını G.Saraya bilerek sert oynattığını söylüyor. Velev ki öyle olsa bile bu durumun baba mesleğiyle ne ilgisi var? Anlamak mümkün değil. Tam olarak Dam üstünde saksağan vur beline kazmayımisali. G.Saraylı idareci bir radyo kanalına verdiği röportajda Bu sözlerimle Çalımbayı kastetmemiştim ama özür diledimgibi bir şeyler söyledi.

\n

Fatih Terime bravo. Bu söylemlerden dolayı özür diledi. Sarı - Kırmızılı camia Serdar Ederin istifasını istiyor. Durumu G.Saray taraftarı da hoş karşılamadı. Diğer taraftan Rızanın ailesi ve çocuklarının tepkisi büyük. Hatta dava açmaktan söz ediliyor. Bence bu da yersiz. Rızanın babasının mesleğini gündeme getirmekle prim yapmaya kalkan bu idarecinin kendi kendisinden utanması yeterlidir. Mahkemeye vermeye hiç gerek yok. Bu utanç da ona yeter. Keşke Rıza Çalımbayın, Ben babamla ve ailemle gurur duyuyorumdemek aklına gelebilseydi. Bence insanın asaleti kendinden başlar. Kendinden önceki neslin, hele hele mesleğin, güncelliğin içinde gündeme getirilmesi olsa olsa kendi eksikliğini gösterir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Olmaz.. Olmaz... 6 Kasım 2012

Günün Köşe Yazıları