Övgüde de Yergide deDengemiz Yok!

14 Şubat 2012 Salı
\n

Son zamanlarda, insan aklının alamayacağı olaylar cereyan ediyor. İnsanın, hangisinden söz edeceğine karar vermesi zorlaştı. Gündemin zenginliği içinde, Hakan Şükür konusu dikkatimi çekti.

\n

Bir milletvekili, vekillik görevinin yanı sıra doktorluk mesleğini de yapmak için izin istemiş. Vermemişler. O da karşılık olarak; Hakan Şükür de televizyon kanallarındaki görevinden çekilsin demiş. Kendine göre doğru bir mantık. Aslında Hakan Şükürün zaten yüksek olan vekillik maaşının üstüne bir de televizyon kanallarından astronomik rakamlar alması, kamuoyunda sık sık gündeme getirilip, tartışılıyor. Ama ne yapsın Hakan Şükür? Parlamentoya harikalar yaratsın diye seçilmedi o. Evrensel boyuttaki şöhreti ve AKP felsefesine uygun olması nedeni ile seçildi. Türkiyedeki taraftar potansiyelinden yararlanıldı. Peki, Hakan Şükür parlamentoda ne yapacaktı? Pek öyle konuşmayı seven bir insan da değildi. Donanımı ve deneyimi olmadığından komisyonlarda görev yapması da uygun olmazdı. Can sıkıcı bir durum. Bir işi var ama fiilen işi yok gibi. Aslında diğerleri ne yapıyor? Televizyondan izliyoruz. Oturumlarda uyuyanlar var. Uyumayanlar da kavga ediyor, hatta dövüşüyorlar. Parlamentoyu adeta bir ringe çevirdiler. Hiç olmazsa Hakan Şükürün yurtiçinde ve yurtdışında ülkemizi temsil etmişliği var. Bu da bir kamu görevidir. Onu eleştirirken, diğerlerinin de göz ardı edilmemesi gerekir. Şükür için paragözlü sıfatını kullanıyorlar. Doğru olabilir. Kim değil ki? Paradan kim zarar görmüş ki Hakan Şükür görsün?

\n

Hakan Şüküre özellikle Fenerbahçe taraftarlarının büyük tepkisi var. Bir türlü sevemediler. Nedendir? Bilinmez. Oysa Alex, diğer takımların taraftarlarından da sevgi görüp, takdir ediliyor. Alexe büyük sevgi gösterisi, Hakan Şüküre bir o kadar nefret. Ne kadar büyük çelişki. Bence; kafa yorulması gereken bir konu. Aşağı yukarı elli yıldır, spor sayfalarında görüş yazıyorum. Şimdiye kadar olumsuz tepki aldığım sayılıdır. Elli yılda, elli tane tepki görmedim. Bunların içinden bir tanesi çok garibime gitmişti. Hafızamda yer etmiş. Bir Fenerbahçeli taraftar, Hakan Şükürün futbolunu övdüğüm için; Ne o Halit Bey, sizden hiç ümit etmezdik. Siz de mi Fethullahçı oldunuz diye eleştirmişti. Açıkça sap ile samanı birbirine karıştırarak. Ne olursa olsun, biz değerlerimize sahip çıkmazsak kim çıkacak? İyi futbol oynamak başka şey, siyasi görüş başka şey. İyi futbolcu olmak başka şey, milletvekilliği görevi yapmak da başka şey. Neden acaba bunun bilincine varamıyoruz?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Olmaz.. Olmaz... 6 Kasım 2012

Günün Köşe Yazıları