Hikmet Çetinkaya

Çuvaldızı Batırmak...

08 Ekim 2011 Cumartesi
\n\n\n

Medya etiği var mı Türkiyede?

\n

İsterseniz şöyle bir göz atalım...

\n

Özel yaşamı ilgilendiren, iki kişinin birbirleriyle yaptığı konuşmalar, gençlerin deyişiyle geyik muhabbetleri, görülen davaların ek klasörlerinde yer alıyor, internet siteleri, kimi gazeteler bunları yayımlıyor.

\n

Almanya Deniz Feneri e.V. davasının paniğini yaşayan TV kanalları, görevden alınan savcı Nadi Türkaslanı yıpratmak için son dakika haberleri geçiyor, Ankarada bir lokantanın önünde canlı yayın yapıyor.

\n

28 Şubatın postmodern bir darbe olduğunu sürekli açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yandaş, candaş, dindaş medyanın tüm medya etiğini çiğnediğini, sivil faşizmin savunucusu olduğunu söylerken haksız mıydı?

\n

Yandaş, candaş, dindaş TVlerinde nasıl yayın yapmışlardı:

\n

CHPli vekiller tahrifatçı savcı Nadi Türkaslanla birlikte yemekteler...

\n

***

\n

Oysa o yemekte savcı Türkaslan yoktu... Türkaslan evinde TV izliyordu...

\n

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu arkadaşlarıyla birlikte bir balıkçı lokantasındaydı.

\n

Tarhan olayı şöyle anlatıyor:

\n

Yemekte milletvekili arkadaşlarımız İlhan Cihaner, Süheyl Batum, Sinan Aygün de vardı. 15 kişilik bir topluluktuk. Cihanere telefon geldi. Bazı televizyon kanalları son dakikahaberi olarak masamızda savcı Nadi Türkaslanın olduğunu açıklamış. Muhabir CHPliler Nadi Türkaslanla buluştu demiş. Türkaslan da izlemiş öğrendiğim kadarıyla. O da telefonla başsavcıyı arayarak bu haberler nedir, ben evde oturuyorumdiye serzenişte bulunmuş.”

\n

Şimdi soruyorum:

\n

Böyle gazetecilik, habercilik olur mu?

\n

Nerede medya etiği?

\n

28 Şubat döneminde bu tür haberler yapanlar da vardı, şimdi de var...

\n

Amaç şu:

\n

O dönem bizim canımız yandı, bu dönem sizin canınız yansın!

\n

***

\n

Almanya başta olmak üzere Avrupada yaşayan saf Müslüman Türkleri dolandıracaksın, milyarlarca Avro toplayıp üstüne yatacaksın, sonra da ortalıkta dolaşacaksın.

\n

Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya vb. ülkelerde Yimpaş, İttifak, Endüstri, Kombassan gibi holdingleri mahkûm ettiren Avukat Ümit Akça, Umpaş Holdingi de mahkûm ettirdi. Bu holdingler hem anaparayı hem de faizini ödeyecekler.

\n

1989’da kurulan Kombassanın 80 bine yakın ortağı var. Ortaklardan toplanan para tahminen 1.5 milyar Avro...

\n

2005 yılında TBMM Araştırma Komisyonunun raporuna göre Kombassan yönetim kurulu üyelerinin sermaye arttırımı konusunda birçok usulsüzlükler yaptığı, SPK yasalarına karşı davrandığı belirtiliyor.

\n

***

\n

Belgeler elimde...

\n

Konya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 3 Mayıs 2011 tarihli kararında Kombassan Holding davalarında bir ilke imza atıyor. Türk yargısı, Stuttgart Yüksek Eyalet Mahkemesinin Kombassan hakkında verdiği kararı kesinleştiriyor.

\n

Toplanan paralar icra yoluyla, faiziyle birlikte geri alınacak bundan sonra...

\n

Kaç kişi dava açtı bilmiyorum... T.S. adlı yurttaşımız 2000 yılında Kombassana 73 bin 856 Avro verip ortaklık payı almış. Şimdi bu parayı faiziyle birlikte alacak.

\n

Bu kararın çıkmasında önce Yimpaş dosyasında Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin bu holdingle ilgili vermiş olduğu karar etkili oldu.

\n

Böyle haberler yandaş, candaş, dindaş medyada nedense yer almıyor...

\n

***

\n

Müslümanlık adına dolandırıcılık yapılıyor.

\n

Biliyorsunuz yeşil sermayeyle ilgili çok yazılar yazdım, Konya yöresinde tabelası bulunan holdinglerin Almanyada saf Müslümanları nasıl dolandırdığını anlattım..

\n

Bunu da yazayım dedim.

\n

Umutlarını yitiren insanlarımız neler olup bittiğini öğrensinler diye...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aşklar ve sevinçler... 9 Eylül 2018
Hoşça kal hüzün... 6 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları