Hilmi Türkay

29 Yıl Geçti Lütfen!

22 Mart 2012 Perşembe
\n

\n\n\n

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Sarı - Lacivertli yöneticilerden Ömer Temelli futbolcuları, Cihan Kamer de Aykut Kocamanı eleştirdi. Kameri yadırgadım. Demek ki hâlâ profesyonel bir yönetici olamamış. Baksanıza, teknik direktörünü twitterdan eleştiriyor. Bu site paylaşım yapılan bir web adresi. Ancak bazı durumlar vardır; özeldir, aile içinde kalması gerekir.

\n

Aradan fazla geçmedi, bir gün sonra Aziz Yıldırımın kardeşi Ali Yıldırım kükredi. Yıldırım bugüne kadar hep sessiz kalmıştır, yönetim içinde varlığı ile yokluğu belli değildir. Çalışkan, en iyisini yapmak için gecesini gündüzüne katan iyi bir F.Bahçelidir. Hani bazı görünmeyen kahramanlar vardır ya, işte aynen öyle. Sonunda patladı, medyanın karşısına çıktı. Futbolcularını, teknik direktörünü twitterdan eleştirenlere cevap verdi, emeğe saygısızlık yapanlara ders niteliğinde uyarılar yaptı.

\n

Başkanını, diğer bir deyişle ağabeyini hiç aratmadı desem yeridir. Bugün Aziz Yıldırım olsaydı; ne Temelli, ne de Kamer böyle konuşabilirler miydi? Kulüpte bir boşluğun olduğu gerçek. Bazı yöneticiler Yıldırımın cezaevine girmesiyle sorumluluktan kaçındılar. Ama birileri vardı ki özel işleri için F.Bahçeyi kullandı, renk aşkını ikinci plana itti. Aziz Başkan bütün olup, bitenden haberdâr. Her şeyi günlüğüne kaydetti. Bir gün gelecek, o da hesap soracak.

\n

Ali Yıldırım konuşuyor: Geçmiş hemen unutuluyor. Gazetelere bakıyorum, herkes Fenerbahçenin Galatasarayı yenememesi üzerine Hoca yanlış yaptı, şu yanlıştıgibi yorumlar yapıyor. Biz 25 Temmuzda geldik, toplantı yaptık. Başkanımız yoktu, 2-3 yönetici vardı. Sudan çıkmış balık gibiydik. Bütün futbol takımını dağıtma kararı almıştık. Önümüzü göremiyorduk. 4 önemli oyuncuyla yolumuzu ayırdık. Ayrıca 2 Temmuz günü dünyaca ünlü orta saha oyuncusuyla anlaşmak üzerindeydik. 5 tane oyuncu bugünkü takımda ilk 11de olacaktı. Yani takımın yüzde 50si. Galatasaraya bakıyorsunuz, geçen seneki takımdan bir veya iki oyuncusu var. Sen yüzde 50 zayıflamışsın, o yüzde 90 kuvvetlenmiş. Ama bu Fenerbahçenin mevcut futbolcularının kalitesiz olduğunu anlamına gelmiyor. Bu sene, futbol takımı, antrenör, yöneticiler futbola odaklanmış mı? Bursa maçını oynayacağız, Pazartesi günü mahkemeye gideceğiz. Futbola nasıl konsantre olacağız? Şampiyonlar Ligine alınmadık, almayanlar nerede? Hepsi ayrıldı. Savcıyla yemek yiyenler de ayrıldı. Fenerbahçenin hakkı gasp edildi. 2 Temmuzdaki enerjimiz gitti. Ömer Temelli ve Cihan Kamer çok büyük hata yaptı. İki yönetici de ayıp etti. Ömer beyle konuştum, hata yaptığını söyledi. Başkanımız çok önemli bir figür. Lider olmak kolay değil. Karizmasıyla duruşuyla bir güç. Aziz Yıldırım olsaydı, daha değişik olur hatta bugün 9 puan önde olurduk.

\n

Belli ki çok dolmuş Ali Yıldırım. Yılların birikimi mi acaba? Bir-iki konu derken diğer konulara iniyor: Fenerbahçede oynamak istemeyen varsa çeker gider. Sözleşmesi biten oyuncularla sezon sonunda konuşacağız. Emre neyse Selçuk da o. Kulübün şartları içinde önce kalmaları istenecek.100 lira ister, Fenerbahçe Kulübü 50 lira verir, anlaşılır anlaşılmaz. Söz dönüp dolaşıp Aykut Kocamana geliyor; Kocamana muhalefet eden varsa zaten başkan olmak için gelmesin.”

\n

Açıklamalar sona eriyor, akşam saatlerine doğru iki maç seyircisiz oynama cezası geliyor. Beklenen bir cezaydı bu. Birincisi dün gece tamamlandı fakat bayanlar bu kez tribünlere hâkim değildi. Oysa alışmıştık dolu Saracoğluna. Maçın geç saatte olması ve gece ayazı bana göre etkendi. Terazide Fenerbahçe ağır taraf, Samsunspor zorlasa da bir yere kadar. Sarı - Lacivertliler işlerini ciddi yaptılar. Maç 20 dakikada bitti. Kupa en son 1982de gelmişti. Yıl 2012 olmuş! Ne kupaymış be, el yakıyor adeta! G.Saray ve Trabzonspor elendi, artık lütfen kazanın. Bir uyarı; şu kapanma hastalığınızdan da vazgeçin.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024
Umut var mı? 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları