Hilmi Türkay

Caner, Bekir, Bilica

27 Kasım 2011 Pazar
\n\n\n

Başlıktaki üç isim F.Bahçenin yeni silahşorları... Caner bu sezona kadar ortalarda görünmedi, bazen 18e girmiş bazen hiç kadroda yer almamıştı. Son dönemdeki başarılı performansıyla takımının en etkili üç futbolcusundan biri olan Caner, Hiddink tarafından Hırvatistan maçları kadrosuna da çağrılmıştı. Sonra Bekir... Haftalardır iyi. Ancak gösterişsiz futboluyla dikkat çekmiyor. Gökhan Gönülün formsuz olduğu şu günlerde, yerinde müdahaleleriyle ön plana çıkmayı başaran Bekir İrtegün nedense taraftarlardan fazla ilgi görmüyor. Her futbolcu tribünlere çağrıldığında Kadıköy inler, sıra Bekire geldiğinde ise ses cılız hale dönüşür. Fakat Bekir buna hiçbir zaman aldırış etmedi, önemli olan formasıyla akıttığı alın teridir, önemli olan F.Bahçenin başarılı olmasıdır.

\n

Ve Bilica... Evet Bilica gerçeğini görmemek mümkün değildi. Luganonun gidişiyle şansı açıldı, oysa önceleri ortalarda sıkça görünmüyordu. Hatta gönderilecekler listesinde ismi en öndeydi, ancak kimse onu transfer etmek istemedi. F.Bahçede oynuyor, isteyeni yok. Olacak iş mi? Sonra çok çalıştı, göze girdi, formayı kaptı, Kayseriden alınan Serdar Kesimalın nükseden sakatlığının uzun sürmesiyle Bilica bir anda Aykut Kocamanın vazgeçilmezi oldu.

\n

Bilica, hatırlarsanız geçen sezon Beşiktaş maçının olay adamıydı. Siyah-Beyazlıların atacağı penaltı öncesinde beyaz noktaya gitmiş, ayağıyla çimleri kazıp, çukur oluşturmuştu. Penaltı vuruşunu yapan Bobo da topu Volkana nişanlamıştı. Bilicanın bu hareketi günlerce konuşulmuştu. Brezilyalı futbolcu sahalarımızda düne kadar acemi, başka bir deyişle de sakat dediğimiz hareketleriyle tanınır, hiç güven vermezdi. Açıkçası yakışmıyordu F.Bahçeye. İşte bu Bilica şimdi çok farklı. Performansıyla, mücadeleci yapısıyla bugün birçok arkadaşının önüne geçmeyi başardı. G.Birliği maçında inanılmaz işler yaptı. Maç bittiğinde 19 Mayıs Stadında alkışlanan tek futbolcuydu. Bir an geçmişe döndüm, şimdilerde alkışlanan Bilica o günlerde ıslıklanırdı. Futbol acımasız bir oyun. İyiyken herkes yanınızda olur, yere göğe sığdırılamazsınız ama düşmeye görün, o zaman yandınız. Yanınızda olanlar bakmışsınız ki sizi tekmeliyor. Bunlar yaşanmadı mı; yaşandı.

\n

Caner, Bekir ve Bilicayı yazmamın en önemli nedenlerinden birisi de; bu isimler kötüyken bir anda nasıl oldu da yıldızlaştı. Yoksa yıldızlar mı çok kötü? Enteresan bir durum söz konusu.

\n

Fenerbahçe, özellikle ilkyarılarda yüksek tempolu oynuyor. Sadece devamlılık yok. Bienvenu aşısı tutmadı. Özer ve Semih sanki zorunluluktan sahaya çıkıyorlar. Verdikleri hiçbir olumlu sinyal yok. Bizden uyarı, yine de kendilerinin bileceği iş...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

10 yıl oldu! 27 Mayıs 2024
Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları