Hilmi Türkay

İki Farklı F.Bahçe

26 Kasım 2011 Cumartesi
\n\n\n

ANKARA - Buluşma yeri Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Leventteki tesisleri, hareket saati 11.30. Otobüsümüz Funtoro firmasına ait. Koltuklar yayıncı kuruluş Lig TV donatımlı. Bir ilk mi; aynen öyle. Yıllardır biz gazeteciler, uçak, otobüs ve trenle yolculuk yapıyoruz. Ancak aramızda hep kopukluklar vardı. Birbirimizi fazla görme imkânı bulamazdık, sohbetlerimiz kısıtlı olurdu. Bu durum dün itibarıyla ortadan kalktı. Ankara deplasmanıyla sıcak gelişmeler yaşandı. Herkes birbiriyle koyu sohbete girdi. Bir taraftan çayımızı, kahvemizi yudumlarken diğer yandan gündemdeki spor gelişmelerini tartıştık. Melih Gümüşbıçak, Aybars Hünalp, Sezgin Gelmez ve ben, aramızdaki gençlere göre meslekte daha çok görmüş, geçirmiş ve yıpranmış kişilerdik. Geçmişle günümüzün farkı tartışılmaz. Teknoloji hızla ilerliyor. Bizler daktiloyla çalışırken bugün internet üzerinden bütün işler kolayca yapılabiliyor. Gençler sakın alınmasın, bu bir şikâyet değil. O günün keyfi başkaydı, bugünün de öyle.

\n

Ankarayı özlemişim. Yıllar oldu buraya gelmeyeli. Askerliğimi Çankayada, o zamanki adıyla Muhafız Gücü Spor Kampında yapmıştım. Kısıtlı zamanda fazla yer görme şansınız ister istemez olmuyor. Şurası bir gerçek ki; az sürede yine de başkenti çok değişmiş buldum. Buranın gece soğuğu efsanedir. TSYDnin şubesine uğradım, dostlarla selamlaştım. Sonra stada döndüm, baktım tribünlere, F.Bahçeli seyirciler daha hâkim. Ankaralılar, takımlarına nedense tam destek vermiyor..

\n

F.Bahçenin futbolunu gözümde mi büyütüyorum yoksa yanılıyor muyum? Benim iyi bulduğum Sarı - Lacivertlilere nedense çoğunluk Kötü diyor. Oysa bu takım ilk 45 dakikalardaki mücadelesiyle gerek Saracoğlunda gerek deplasmanda, şimdiye kadar hep üstünlük sağladı. İkinci yarılarda performanslarının düşmesini ise ilk devrelerdeki tempoya bağlıyorum. Dün de aynısı oldu. Top yaptılar, çapraz koşulara girdiler, pozisyon da buldular. Ama gol bir türlü gelmedi. Bu sıkıntı zamanla giderilecek. F.Bahçede her hafta bir kahraman ortaya çıkıyor. Caner ile başladı, Bekir ile devam etti, şimdi de Bilica göz önündeydi. İnanılmazdı.. Ancak Özere artık dayanamıyorum. Bir insan şansını bu kadar mı teper? Selçukun da topa küskünlüğü mü vardı, bilemiyorum ama müdahalelerinde hep tereddüt etti. G.Birliğini anlamakta güçlük çektim; bir iyi, bir kötüler. Mehmet Sedefin iki vuruşu vardı ki; kendi kendime Bu futbolcu Süper Ligde ne arıyor? dedim!

\n

Kırmızı - Siyahlılar, son yarım saatte kaçırdıkları golleri ileride sanırım çok arayacaktır. Bir anda farka ulaşabilirlerdi. Biraz şanssızlık, biraz tecrübesizlik, biraz da Volkanın gününde olması bunu engelledi.

\n

Bitime dakikalar kala Aykut Kocamanın Stoch hamlesi yerindeydi ama keşke değişikliği daha erken yapsaydı. Slovak oyuncu girer girmez öyle bir pozisyon kaçırdı ki; F.Bahçenin 3 puanı cebine koyup, İstanbula dönmesi işten bile değildi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

10 yıl oldu! 27 Mayıs 2024
Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları