Hilmi Türkay

Şaka Gibi..

29 Temmuz 2011 Cuma
\n

\n\n\n

Emenike için F.Bahçe, sezon bitmeden anlaşmaya varmıştı. Hatta Nijeryalı golcü, Karabük-F.Bahçe maçında forma giymediğinden eleştirilmişti. Kimileri Emenike için Sakattı, oynamadı dedi, kimileri İstanbulda, Yobonun evinde yorumunu yaptı. Anlayacağınız yıldız futbolcuyla ilgili her kafadan sesler çıkıyordu ama bir gerçek vardı ki; Emenike ile çok önceden söz kesilmişti.

\n

3 Temmuzda şike soruşturması patladı. Emenike de soruşturmada adı geçenlerden biri olduğundan soluğu Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde aldı. Dört gün kadar burada kaldı, sonra serbest bırakıldı. İster istemez psikolojisi bozuldu. Olup bitenlerden habersizdi. Kendisini uzun süre iyi hissetmedi, bir süre dinlendi, sonra Topuk Yaylasına geçti. Arkadaşları sıcak bir karşılama yaptı Nijeryalıya. F.Bahçeli taraftarlar da Emenikenin gelişinden son derece memnundu. Önemli bir transferdi. Çünkü birçok kulüp peşindeyken o Fenerbahçeyi tercih etmişti. Hatta Fenerbahçede oynamazsam yurtdışına giderim demişti. 2011-12 sezonunun gol sorununu giderecek gözüyle bakılıyordu. Bir tarafta Niang, bir tarafta Emenike. Semih, Stoch, Dia vs...

\n

Ancak bu düşler gerçekleşmedi. Dünkü ani gelişme ile bir anda herkes donup kaldı. Gündüz saatlerinde internet sitelerinde Emenike gidiyor mu şeklinde haberler yer almaya başladı, akşam saatlerine doğru ise Emenikenin Spartak Moskovaya transfer olduğu açıklandı. Şaka gibi, öyle değil mi? Yarım günde transfer bitti. Sanırım bu gelişmeler dünle sınırlı değildi. Kafalarda yine birçok soru işareti. Emenike yaşananlardan etkilendi de kendi isteğiyle mi gitti, yoksa Rusyadan gelen iyi teklif karşısında zor günler geçiren Fenerbahçe maddi yönden rahatlamayı mı düşündü? Ya da birilerinin kulağına bir şeyler fısıldadılar da; futbolcuları gönderme kararı mı alındı?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

10 yıl oldu! 27 Mayıs 2024
Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları