Hilmi Türkay

Yüksek Tempo

05 Ocak 2012 Perşembe
\n

\n\n\n

Ordusporun yeni hocası Cuper ilk sınavına çıktı, kariyeri başarılarla dolu bir teknik adam. Aramıza hoşgeldi. Belki burası artık son durağı, geleli birkaç gün oldu, hemen başarı beklemek tabii ki imkânsız ama o Türk futbolunu fazla bilmese de ayağının tozuyla önemli bir başarı elde etti. İşi zamana bırakmadı, demek ki Cuperin adı futbolcular üzerinde hemen etki yapmış. Yaşlı kurt hiç oturmadı, elleriyle devamlı uyarı yaptı, çok heyecanlıydı. Mor - Beyazlılar, son 10 lig maçında galibiyet sevinci yaşayamamıştı. Bu yüzden de Metin Diyadin istifa etmişti.

\n

Aykut Kocamanın Orduya gelirken uçaktan son anda inmesi kafalarda soru işareti. Ailevi problem olmadığı söylense de bana göre işin içinde hassas bir durum söz konusu. Maçta futbol yüksek tempoda oynandı, Ordusporun F.Bahçeye göre hücum zenginliği özellikle ilkyarıda çok daha fazlaydı. Garcia, Gosso ve Culioyu beğendim. Sarı - Lacivertliler 45 dakika içinde rakip kaleye sadece bir şut atabildi. Volkan golü nasıl yedi, anlamış değilim. Ya topu görmedi ya da tutuldu kaldı. Stancunun vuruştaki hakkını da vermeliyim. Ve yine Özer, bir kez daha yeter dedirtti, saç baş yoldurttu. Yok, olmuyor işte Aykut Hoca. Fizik olarak Özer için ne kadar iyi derse desin, bu futbolcunun sahadaki performansı sıfır. Özer, Alexin alternatifi değil, böyle bir kıyaslamaya zaten girmem. Eğer bu takım hâlâ Alexi arıyorsa bu F.Bahçenin ayıbıdır. Brezilyalının 35 yaşında olduğunu da hatırlatmak istiyorum.

\n

Stochun oyundan alınışı büyük hataydı. Caner ile Stoch birlikte iyi işler yapabilirlerdi. Özer-Dia değişikliği normal. Ama gördüğüm kadarıyla Dia sanki F.Bahçeyi kafasından silmiş. İsteksizdi. Semih ile Bienvenu, ne iş yaparlar? Emrenin attığı gol tamamen kişisel becerisiydi. Ev sahibi takım ikinci yarı kapanınca Sarı - Lacivertliler topla daha fazla oynama şansı bulup bunaltıcı baskı kurdu. Fakat bu işe yaramadı. Son sözüm hakem Tolga Özkalfaya... FIFA kokartlı bir hakem, bu kadar bariz hata yapar mı? Özkalfa, abartılı şekilde yaptı. Aldığım duyumlarda adaletli maç dağıtılmıyor diyorlardı. İnanmıyordum!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024
Umut var mı? 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları