Sabah Ekranı

12 Mayıs 2011 Perşembe
\n

Meğer sabahları televizyon izlemeyerek neler kaçırıyormuşum. Geçenlerde bir sabah evde oturup kanalları dolaşınca bilmediğim epeyce şey olduğunu fark ettim.

\n

Ben görmeyeli milletimiz kendisini sağlıklı yaşama vermiş anladığım kadarıyla. Kör şafakta pilates yapanlar bir yanda, çeşitli konularda soruları cevaplayan doktorlar öte yanda...

\n

Sunucular bile, kiraz sapı kaç taşım kaynarsa böbrek taşına iyi gelir, çilek nasıl yenirse karaciğeri temizler, elma kabuğuyla kayısı kaynatılıp yüze sürülürse ne işe yarar, hepsini ezbere biliyorlar.

\n

Ben sabahları kahvaltı etmeden portakal suyu içilmeyeceğini bile öğrenmemişim.

\n

Kahve boğazımda kaldı bu programları izlerken.

\n

Şifa şifreleri veriliyor, dertlere deva olunuyor, sabahtan akşama ne yemeli, ne içmeli, gece yatarken hangi meyve kürleri uygulanmalı bunlar tek tek anlatılıyor.

\n

***

\n

Ayrıca isteyene hem yemek pişirilip tarif verilen hem de aynı anda şarkı söylenip dans edilerek hareket imkânı sağlayan programlar da var.

\n

Birkaç kanalı izledim, böbrek taşı düşürmede yeni yöntemleri, bel fıtığı tedavisindeki gelişmeleri, vişne suyunun nimetlerini öğreniverdim.

\n

Ama öyle sebze meyve deyip geçmeyin. Hepsinin sihirli formülleri veriliyor, bunları iyi anlamak lazım. Maazallah iki taşım yerine üç taşım kaynatırsanız şifalı bitki zehir etkisi yapabiliyormuş.

\n

Bu arada çeşitli dedikoduları anlatan programlar da var. Sabah sabah Hülya Avşarla Ayşe Özyılmazel arasındaki davayı da ayrıntılarıyla izledim. Ayrıntı derken, olayı bilmiyorsanız burada anlatmam zor. Karmaşık bir hikâye. Bu işlerden anlayan biriki arkadaşıma danıştım da ancak çözebildim. Özel yetkili mahkeme olmadan bu davanın içinden çıkılması zor gibi geldi bana...

\n

***

\n

Derken baktım başka bir programda özel yetkili mahkeme kurulmuş bile. Orada da, kayıp davaları, cinayetler takır takır çözülüyor. Tanıklar geliyor, gizlisi, saklısı, açığı anlatıyor. Sonuçlanmış dava bile tekrar ele alınıp gerçek suçlu bulunmaya çalışılıyor.

\n

Bir yandan pilates, yoga yapıp sağlıklı bitki, meyve reçeteleri yazarken bir yandan da yemek programları başladı.

\n

O arada annem aradı. Durumu anlattım. Sen öğleden sonra da çıkma, evlenme programlarını izle, bak kaç yaşına geldin, belki bir kısmet çıkardeyip kapattı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Görüşmek Üzere... 10 Ocak 2013
Vergiler ve Zenginler 8 Ocak 2013
Kitap Korkusu 5 Ocak 2013

Günün Köşe Yazıları