Sis Perdesinin Ardında

02 Haziran 2011 Perşembe
\n

En üst düzey komutanlar tutuklanıyor. Tatbikatlar iptal ediliyor. Hem iktidar hem genelkurmay bu konu sanki gayet doğalmış havasında ama herkes öyle olmadığının farkında.

\n

Garip bir tiyatro oynanıyor.

\n

Gazetelerde bu davalarla ilgili yayınlananlara bakılırsa herkesin kafası karışık. Tarikat evlerinin uçaklarla bombalanacağı gibi akıl almayacak iddialar öne sürülüyor.

\n

Davalar bitecek gibi görünmüyor. Uzadıkça uzuyor. Herkes tutuklamaların gereksiz olduğunu söylese de tutuklamalar devam ediyor.

\n

Aynı konuyla ilgili sürekli garip iddialar, karşı iddialar, deliller ve çürütmeler yayınlanıyor.

\n

***

\n

Ne iktidardan, ne yargıdan, ne akademisyenlerden ne de konunun artık açık tarafı olan ordudan ses yok.

\n

Daha çok yakın geçmişte kendisini doğrudan ilgilendirmeyen konularda bile açıklama yapan askerden ses çıkmıyorsa hükümetten bir açıklama beklemek gerekmez mi?

\n

Eğer bu düzeyde komutanların tutuklanmasını gerektirecek kadar tehlikeli bir durum varsa darbe tehlikesi devam mı ediyor?

\n

Yoksa orduda bir temizlik ve yenilenme harekâtı mı yapılıyor?

\n

Böyleyse bu konuda askerlerle siviller anlaşmış durumda mı yoksa bu sessizlik tarafların aslında birbirine karşı tavrı olarak mı algılanmalı?

\n

Eğer böyleyse durum daha da tehlikeli demektir çünkü.

\n

***

\n

Ben Türkiyedeki bu olayların böyle geçiştirilmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Belediyeyle ilgili bir konuda bile yetkililerden doğru dürüst açıklama gelmiyor.

\n

Şeffaf demokratik yönetim, bırakın bu düzeyde olayları, bir gazetede çıkan söylenti üzerine bile en üst yetkililerin kamuoyuna açıklama yapmasını zorunlu kılar.

\n

Bu yapılmadıkça da söylentiler, dedikodular, kuşkular, komplo teorileri devam edip gider.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Görüşmek Üzere... 10 Ocak 2013
Vergiler ve Zenginler 8 Ocak 2013
Kitap Korkusu 5 Ocak 2013

Günün Köşe Yazıları