Metin Tükenmez

Ayıptan da Öte...

12 Kasım 2011 Cumartesi
\n

Karşılaştığımız ülke kim olursa olsun Ulusal Marşını protesto etmeyi kendine özgü bir hak gören bir seyirci topluluğunun arkasında durduğu takım da dünkü kadar olur demeye dilim varmasa da ne yazık ki öyle. Tüm dünya uluslarına saygı duyan büyük Atatürkü andığımız bu hafta oynanan Hırvatistan maçının daha başlangıcında yüzümüz kızardı. Hırvatistan Ulusal Marşı çalınırken Arda Turanın hareketlerine dikkat ettiniz mi? Ne diyelim, tribünleri dolduranların da alanda mücadele edenlerin de yüzü ak olsun!..

\n

Hiddink geldiği günden beri ulusal takımın gidişatının kimseye umut vermediği bir gerçek olmasına karşın bu denli kötü bir takımın tek sorumlusunun da Hollandalı olmayacağı açıktır. Kendi alanında Avrupa Şampiyonası finalleri için mücadele eden bir takım tek bir pozisyon dahi bulamadan maçı bitiriyorsa bu durum karşısında dünyanın en büyük teknik direktörü bile çaresiz kalır. Tıpkı Gökhan Gönülün ve Hakan Baltanın çaresizliği gibi...

\n

Denilebilir ki ulusal takımı bu duruma Hiddink getirdi. Kısmen doğru olabilir. Ancak yıldızı Arda Turan, golcüsü Burak Yılmaz ve orta alandaki beyni Selçuk İnan olan bir ulusal takımdan daha fazlasını beklemek haksızlık olur. Neyse ki Hırvatistan, bizim 2008de elediğimiz takım değil. Yoksa dün akşam, geçmişte İngiltereden aldığımız yenilgilerin bir benzeriyle karşılaşırdık.

\n

Dün akşam edinilen sonuçtan sonra Hırvatistanda bir mucize arayışına gireceğiz eminim ki. Ancak biz o hakkımızı 2008’de kullanmıştık. Futbolun içindeki değişkenlerin hep bizden yana olmasını istemeye hakkımız yok. Çünkü bu uğurda hiçbir çabamız yok. Almanyanın yardımıyla buraya geldik, iş başa düşünce de halimizi gördük.

\n

74 milyonluk bir ülkeyle 4.5 milyonluk rakibimiz arasında bu denli büyük futbol farkı olabilir. Bu bir ayıp mıdır bilemiyorum ama onlara ve Ulusal Marşlarına saygısız davranmak ayıptan da öte bir şey olsa gerek...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları